avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu si fratele meu deținem, ca moștenitori, o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu si fratele meu deținem, ca moștenitori, o garsonieră. Poate oricare dintre noi să-și vândă partea fără a cere aprobarea celuilalt frate și să introducă un străin în proprietate?

In momentul de fata eu si fratele meu detinem ca mostenitori o garsoniera in parti egale - 50/50. Intrebare: poate oricare dintre noi sa-si vinda partea fara a cere aprobarea celuilalt frate si sa introduca un strain in proprietate?
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 21:06, 15 August 2018
In principiu, da. Nu exista dreptul de preempțiune cu privire la bunurile imobile construcții. Doar cu privire la terenuri extravilane . Dar nu vad de ce ati face asa ceva?... dacă tot doriti sa vindeti, nu este mai simplu sa vindeti fratelui?... sau impreuna sa vindeti si sa împărțiți banii?... asa fac fratii buni
Asa fac fratii buni dar este asimetric. Eu am investiti, renovat garsoniera ridicindu-i valoare el neparticipind cu un leu, dar la vinzare el vrea sa fim egali. E complicat si nejust.
Atunci invocați dreptul Dvs de creanta si vedeți cat ar fi costat apartamentul fara îmbunătățirile aduse de va si cat costa cu ale îmbunătățiri. Din prețul apartamentului fara îmbunătățiri lui ii dați jumătate si restul va rămâne dvs
Invocarea dreptului de creanta se face prin tribunal banuiesc. Dar daca nu am timp sa fac nimic si ma trezesc cu partea lui vinduta lui "Vasile"? La asta e bun. Mai pot sa fac ceva dupa un fapt consumat?
Putin probabil ca cineva sa cumpere doar o cota ideală dintr o garsoniera. Dacă Dvs schimbați încuietorile de acces in garsoniera in asa fel încât sa nu întrebărilor nimeni fara acceptul Dvs, atunci ii reduceți semnificativ șansele de a vinde cota lui... puneți acolo bunuri de valoare si justificati astfel motivul pentru care schimbați încuietorile. Asta plus investiția in ridicarea valorii garsonierei va da dreptul in fata oricărei autorități sa faceti aceasta schimbare de încuietori. Il puteți notifica si in scris despre aceasta intenție sa nu vina odata acolo, sa turbeze in fata ușii si sa distrugă ceva

Alte discuții în legătură

Mostenire imobil de la parinti divortati FLORI PISOI FLORI PISOI buna ziua! este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma descurc. as vrea sa gasesc si eu rasp la urmatoarea pb care ma nelinistete fff tare. sotul meu ... (vezi toată discuția)
Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)