Mda, daca era macar de dragul profitului angajatorului...acum doi ani s-a mai facut o "formare" de genul asta, hyper-secret. Doamnele priveau cum nenea angajatorul se facea lemn de bautura impreuna cu alti "domni". Pana la urma totusi e o formare profesionala cu titlul "pentru o viata sanatoasa evitati acloolul, tutunul, etc". Cu profesori pe masura...Va multumesc pentru raspuns.
Va multumesc pentru raspunsul rapid. Parca vad ca sotia va fi penalizata la salar, acum imi spune ca instiintarea era o anexa la atributiunile de servici. Mari magari mai sunt unii angajatori, uneori imi pare sincer rau ca agresiunea fizica este pedepsita de lege...
Buna ziua. Sotia mea a fost informata de curand ca firma unde lucreaza va face o petrecere la o pensiune din judet peste doua saptamani, toti angajatii avand obligatia de a fi prezenti. Ea a refuzat fiindca avem deja planuri si in weekendul acela plecam din localitate, iar astazi angajatorii i-au dat o instiintare ca se face defapt o activitate de formare profesionala si a trebuit sa semneze ca a luat la cunostiinta, se facea mentiunea la art.194 din Codul Muncii. Nu i s-a oferit nici un detaliu privind aceasta formare profesionala, este "secret". V-as ruga sa imi spuneti daca exista vreo baza legala privind obligatia salariatului de a fi prezent la aceste cursuri de formare profesionala. Va multumesc.
Infractiunile economice nu au documente justificative specifice? Din cele de mai sus sa inteleg, ca daca un administrator inainteaza la organul de urmarire penala o oarecare lista semnata de el, fara sa mai solicite alte probe, instanta poate condamna orice om nevinovat?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine. As vrea sa aflu, daca poate sa fie proba (exclusiva) in justitie, pentru demonstrarea unui prejudiciu (minus de inventar, gestiune frauduloasa, etc) "lista privind vanzarea marfurilor" sau "situatia stocurilor" obtinuta prin folosirea unor programe de gestiune? Care este temeiul legal, unde sunt enumerate documentele si inscrisurile contabile, care pot fi folosite ca proba in justitie? Va multumesc anticipat.
Ei se bazeaza pe niste liste scoase din programul de gestiune, practic dupa inventariile din 2002 si 2003. Chiar si in declaratii sustin ca fapta s-a petrecut atunci, asa ca nu e vorba de o frauda ulterioara. Prescriptia sincer sa fiu nici nu mi-o doresc fiindca ar lasa o idee gen "a fost vinovat dar a scapat fiindca s-a prescris fapta..." si oricum sunt acuzat de gestiune frauduloasa alineat 2, prescriptia dureza. Oricum, multumesc frumos pentru raspuns, intrebarea mea era daca se poate reveni asupra inventarului si bilantului semnat.
In perioada 2002-2004 am lucrat la o firma de comert calculatoare si accesorii. La mijlocul anului 2004 am fost invinuit de gestiune frauduloasa si s-a depus o plangere penala impotriva mea. Am aflat ca unele categorii de marfuri au fost scoase din gestiune mult sub valoarea vanzarii si de aici s-a creat prejudiciul. Nu as vrea sa ma bag adanc in amanunte - incompetenta politiei, coruptia etc, intrebarea mea ar fi una simpla: daca administratorul semneaza la sfarsitul anului registrul de inventar, precum si bilantul care continte rezultatul inventarului, se mai poate reveni asupra lui? Mai babeste, nu prea imi intra in cap, daca semnez astazi 03.12.2007 ca am 100 lei, mai pot eu sa zic peste 2 ani ca defapt aveam numai 70 si 30 de lei mi-au fost furati in 2006? Va multumesc anticipat.