avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proba in justite
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proba in justite

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine. As vrea sa aflu, daca poate sa fie proba (exclusiva) in justitie, pentru demonstrarea unui prejudiciu (minus de inventar, gestiune frauduloasa, etc) "lista privind vanzarea marfurilor" sau "situatia stocurilor" obtinuta prin folosirea unor programe de gestiune? Care este temeiul legal, unde sunt enumerate documentele si inscrisurile contabile, care pot fi folosite ca proba in justitie? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:28, 18 Noiembrie 2008
Vedeti si dvs.:

"Art. 63
(1) Constituie proba orice element de fapt care serveste la constatarea existentei sau inexistentei unei infractiuni, la identificarea persoanei care a savarsit-o si la cunoasterea imprejurarilor necesare pentru justa solutionare a cauzei.
(2) Probele nu au valoare mai dinainte stabilita. Aprecierea fiecarei probe se face de organul de urmarire penala sau de instanta de judecata in urma examinarii tuturor probelor administrate, in scopul aflarii adevarului. "
Infractiunile economice nu au documente justificative specifice? Din cele de mai sus sa inteleg, ca daca un administrator inainteaza la organul de urmarire penala o oarecare lista semnata de el, fara sa mai solicite alte probe, instanta poate condamna orice om nevinovat?
Nu va grabiti sa trageti concluzii pripite.
Exista prezumtia de nevinovatie si mai aveti si dreptul la aparare.
In general, in astfel de cazuri e bine sa va angajati avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
anthony a scris:

Infractiunile economice nu au documente justificative specifice? Din cele de mai sus sa inteleg, ca daca un administrator inainteaza la organul de urmarire penala o oarecare lista semnata de el, fara sa mai solicite alte probe, instanta poate condamna orice om nevinovat?


Nu. Va fi stabilita si relevanta probelor. Se va dispune si o expertiza.
Va multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Cine e responsabil sa aduca probe acuzatul sau cel care acuza? myyxalanx myyxalanx Sunt gestionar si in urma unui inventar la care a iesit o suma mare de bani lipsa, patronul ma ameninta cu proces penal, desi la o discutie fata in fata pe ... (vezi toată discuția)
Art.180 cod penal laur2013 laur2013 aflandu.ma in aceasta situatie,am solicitat organelor de cercetare penala la 2 zile dupa evenimet sa solicite filmarile video locale.Acestia au refuzat sub ... (vezi toată discuția)
Abuz cristiursa cristiursa UNEI PERSOANE II SUNT RIDICATE /RIDICATE SILIT ANUMITE INSCRISURI CARE POT CONSTITUI MIJLOACE DE PROBA LA FINALUL CERCETARILOR DOVEDINDU-SE CA ACEASTA PRESOANA ... (vezi toată discuția)