avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.180 cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.180 cod penal

aflandu.ma in aceasta situatie,am solicitat organelor de cercetare penala la 2 zile dupa evenimet sa solicite filmarile video locale.Acestia au refuzat sub orice forma de a face aceasta solicitare.Intrebarea mea este: Filmarile video locale ale municipiului pot fi folosite ca si proba?..si in ce conditii
Cel mai recent răspuns: laur2013 , utilizator 17:05, 12 Noiembrie 2013
Probele audio ori video pot fi folosite in procesul penal daca modul in care au fost obtinute este legal.

Cod procedura penala - Art. 63 Probele şi aprecierea lor
Constituie proba orice element de fapt care serveste la constatarea existentei sau inexistentei unei infractiuni, la identificarea persoanei care a savarsit-o si la cunoasterea imprejurarilor necesare pentru justa solutionare a cauzei.
Probele nu au valoare mai dinainte stabilita. Aprecierea fiecarei probe se face de organul de urmarire penala sau de instanta de judecata in urma examinarii tuturor probelor administrate, in scopul aflarii adevarului.


acest lucru sunt tocmai bine teoretic dar practic??...cum se face ca procurorul a refuzat acest lucru atunci cand i.am precizat ca pe aceasta filmare se observa cu exacitate cele intamplate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura penala dany112 dany112 buna ziua , daca in timpul urmarii penale au fost ridicate telefoanele mobile si sigilate si nu s-a efectuat perchezitia informatica in prezenta inculpatului ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta ? intr-un proces penal nikolos nikolos ce reprezinta o PROBATIUNE la un dosar penal cerut de avocat sau procuror ? si in ce consta aceasta probatiune [ : dovada sau proba] in poligraf , intrebari la ... (vezi toată discuția)
Proba in justite anthony anthony Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine. As vrea sa aflu, daca poate sa fie proba (exclusiva) in justitie, pentru demonstrarea unui prejudiciu (minus de ... (vezi toată discuția)