UNEI PERSOANE II SUNT RIDICATE /RIDICATE SILIT ANUMITE INSCRISURI CARE POT CONSTITUI MIJLOACE DE PROBA LA FINALUL CERCETARILOR DOVEDINDU-SE CA ACEASTA PRESOANA ESTE NEVINOVATA SE POATE VORBI DE ABUZ IN SERVICIU SAVARSIT DE POLITISTUL CARE A DISPUS MASURILE
Din punctul meu de vedere.
In penal sarcina probei o are organul de cercetare penala (urmarire penala), iar aceste probe se strang (indiferent ca sunt considerate "favorabile" sau "nefavorabile"), intrucat pana la urma cazul se judeca pe probe. Daca erau probe "favorabile" dvs. cu atat mai mult nu vad cu ce ar deranja.
Altceva vreau sa va pun in discutie, cine a facut plangerea, pt ca poate sa raspunda de denunt calomnios daca a facut-o cu rea credinta. O data facuta "plangerea" parchetul ca organ de urmarire penala si politia ca organ de cercetare penala trebuie sa dea curs sesizarii penale, (asta este treaba lor), ei au chiar sarcina probei de vinovatie sau nevinovatie dupa probele care le gasesc., de aceea mai mult il gasesc vinovat pe Cinstitul Iago care a facut plangerea aiurea si a pus in miscare tot acest angrenaj care pana la urma trebuie sa-si faca treaba si sa ridice probe.
Inocentia
In niciun caz nu este abuz. Daca nu s-ar fi ridicat acele inscrisuri, precum si daca nu s-ar fi efectuat acte de cercetare, oare cum s-ar fi putut stabili nevinovatia dvs.? prin simple prezumtii nu.
Art. 99: Ridicarea silita de obiecte sau de inscrisuri:
(1) Daca obiectul sau inscrisul cerut nu este predat de bunavoie, organul de urmarire penala sau instanta de judecata dispune ridicarea silita.
(2) In cursul judecatii dispozitia de ridicare silita a obiectelor sau inscrisurilor se comunica procurorului, care ia masuri de aducere la indeplinire prin organul de cercetare penala.
Nu este un abuz din partea organelor de cerecetare penala.
Este un abuz din partea celor care au facut plangerea ori a celor care au declarat ceva in legatura cu detinerea documentelor de catre d-voastra., si nu in ultimul rand d-voastra(fara a dori sa va jignesc)pentru ca nu ati pus la dispozitia acestora acele documente, in masura in care v-au fost solicitate.
Ridicare de inscrisuri
Edbah
Art. 204, Cod de Procedura Penala, prevede ca, pentru orice act de urmarire penala ( inclusiv ridicare de inscrisuri in cadrul efectuatii de acte premergatoare ... (vezi toată discuția)
Nelamurire
cristiursa
diferenta dintre mijloacele de proba si actele de urmarire penala spre ex. ridicarea de obiecte si inscrisuri poate fi consideta act de urmarire penala (vezi toată discuția)