avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate Vladescu Ionut

Activitate Vladescu Ionut

Exista o frecventa anume cu care aceasta adunare generala se poate aduna?

Cornel Vasile a scris:

Da, se poate modifica o decizie luata de Adunarea Generala, dar tot de catre Adunarea Generala.

Modificare decizie Adunare generala a proprietarilor

Se poate modifica o decizie luata de Adunarea Generala? Ma refer la urmatoarea convocare a Adunarii Generale. Sau aceasta decizie este luata permanent?
Răspuns la discuția Avans apartament-expira?
Aceasta voiam sa aflu in cat timp pot cere banii inapoi imi era frica sa nu pierd avansul.
Puteti sa mi spuneti legea care spune de cei 3 ani?
Răspuns la discuția Avans apartament-expira?
Ba da dar acel timp a expirat.In cat timp pierd avansul dat??

gi-jane2 a scris:

Cititi ce scrie in contract, nu se obliga sa perfecteze actele intr-un anumit timp ?

Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar.

Am platit o suma de bani ca si avans.
Dezvoltatorul spune ca mai are nevoie de cateva luni sa faca contractul de vanzare cumparare invocand probleme la receptie.
Intrebarea este: pot pierde avansul pe care l-am dat?Exista o lege care zice ca pot cere inapoi banii in instanta intr-un timp anume?

Prin absurd daca dezvoltatorul termina receptia in 8 luni de acum incolo pot pierde avansul pe care l-am dat?Problema e ca nu ma inteleg cu dezvoltatorul legat de prelungirea notariala si termenii in care am putea face prelungirea asa ca voi astepta cu contractul 'expirat'.

Pot pierde banii intr-un timp anume?
Buna,

Ma poate ajuta cineva?
In urma cu 6 luni am achizitionat in cartierul Militari un apartament cu un loc de parcare exterior in curtea blocului. Locul de parcare are numar cadastral propriu si am acte de proprietate pe el.

Din cauza unor neintelegeri si certuri cu dezvoltatorul (pe tema finisajelor interioare de slaba calitate ale apartamentului) acesta m-a amenintat ca nu-mi mai asigura acces la bariera si la drumul de acces care duce la locul meu de parcare decat daca platesc o chirie lunara pentru a putea trece pe acel drum si implicit a parca masina.

Drumul despre care vorbesc este curtea interioara a blocului.

In contract nu am nimic mentionat despre acest drum. Asociatie de proprietari nu exista.

Este legal ce se intampla? Eu nu doresc sa platesc si chirie pentru drumul de acces. Consider ca am platit o data locul de parcare si este normal sa pot folosi drumul de acces ca sa pot parca.

Va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac

Multumesc mult!
Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament in care este prevazuta data finala a incheierii contractului de vanzare cumparare intr-o zi de weekend (duminica ora 17) cand notariatele sunt inchise.

Legal cum pot proceda in acest caz? Este vreun artificiu legislativ din partea vanzatorului? Ar trebui sa-mi ridic niste semne de intrebare?
Ziua buna

O intrebare legata de noua lege a asociatiilor de proprietari care intra in vigoare pe 28 septembrie - se aplica retroactiv si proceselor existente deja inainte de aceasta data dar NEterminate la data intrarii in viguare a legii?
Răspuns la discuția Blocare cale acces parcare
Tot terenul este privat fiind un ansamblu de locuinte nou. In acest caz se poate interveni pe calea legala din moment ce aceasta situatie se intampla zilnic?