avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans apartament-expira?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans apartament-expira?

Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar.

Am platit o suma de bani ca si avans.
Dezvoltatorul spune ca mai are nevoie de cateva luni sa faca contractul de vanzare cumparare invocand probleme la receptie.
Intrebarea este: pot pierde avansul pe care l-am dat?Exista o lege care zice ca pot cere inapoi banii in instanta intr-un timp anume?

Prin absurd daca dezvoltatorul termina receptia in 8 luni de acum incolo pot pierde avansul pe care l-am dat?Problema e ca nu ma inteleg cu dezvoltatorul legat de prelungirea notariala si termenii in care am putea face prelungirea asa ca voi astepta cu contractul 'expirat'.

Pot pierde banii intr-un timp anume?
Cititi ce scrie in contract, nu se obliga sa perfecteze actele intr-un anumit timp ?
Ba da dar acel timp a expirat.In cat timp pierd avansul dat??

gi-jane2 a scris:

Cititi ce scrie in contract, nu se obliga sa perfecteze actele intr-un anumit timp ?

Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Vladescu Ionut, utilizator
Ce scrie in contract, ce se intampla daca una din parti nu respecta termenul?
Puteti pretinde suma in instanta termen de 3 ani..
nu inteleg ce vreti.. sa cumparati casa sau sa va dea banii inapoi.. i-ati cerut banii si nu vi i-a dat ?

Apasati pe raspunde, nu pe citeaza..
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
Aceasta voiam sa aflu in cat timp pot cere banii inapoi imi era frica sa nu pierd avansul.
Puteti sa mi spuneti legea care spune de cei 3 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am facut o promisiune de cumparare si am dat un avans ... Andrei9555 Andrei9555 Buna ziua! Am facut o promisiune de cumparare si am dat un avans de 90% pt un apartament la dezvoltator acum 2 luni si acum pe 31.01 ar fi urmat conform ... (vezi toată discuția)
Nerespectare de catre dezvoltator antecontract apartament nou criena criena Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema legat de achizitionarea unui apartament nou. In februarie 2008 am incheiat un contract de vanzare-cumparare a ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)