Este adevarat ca nu am citit si am mers pe încrederea ce iti este garantată de legătură mea de sânge cu fiul meu .
Am nevoie de un sfat , o îndrumare , o acțiune în judecată privind anularea acestui precontract daca puteti a ma ajuta , va rog inca o data sa ma ajutati , nu să mă certați sau sa mi insiruiti definiții și pasaje din legi .
Va multumesc si sa mi iertati nesabuinta în a semna acte ce le credeam de încredere având în vedere relația în cauza
raluk0207 a scris:
Antecontractul este o promisiune de vânzare, prin care părțile se obliga sa vândă, respectiv să cumpere un bun, pana la o anumita data și la un anumit preț.
Dacă ați semnat ca renunțați la drepturile asupra unei mosteniri, în schimbul unei sume, înseamnă că e vorba despre un cu totul alt înscris, care oricum este lovit de nulitate absolută în temeiul art.1101 din Codul civil "Sub sancţiunea nulităţii absolute, opţiunea succesorală este indivizibilă şi nu poate fi afectată de nicio modalitate."
Si prin modalitate se intelege un termen sau o condiție ("renunț la moștenire in schimbul sumei x")
Însă e posibil sa fi semnat un antecontract prin care promiteti ca o sa vindeti drepturile succesorale, înscris care este perfect valabil.
Intrebarea e: dvs de ce nu citiți ceea ce semnati? Din punct de vedere juridic, nu este un motiv pentru anularea actului.