avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate contesta un antecontract vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate contesta un antecontract vanzare cumpărare semnat în necunoștință de cauză?

Am semnat un antecontract de vanzare cumparare fara sa tin cont de clauze care imi sunt nefavorabile , mai precis am semnat antecontractul in el este specificat faptul că mi se va da o sumă de bani pentru a nu mai avea pretentii la casa ce de drept imi apartine , dar banii nu i-am primit .
Cum pot anula acest antecontract ?
Buna ziua,
Consultati un avocat care dupa ce va stabili exact situatia de fapt si de drept va poate ajuta.
Din cele scrise nu prea se intelege care e situatia.
Am semnat un antecontract de vanzare cumaparare din care reiese faptul ca mi s a dat o suma de bani pentru a renunta la dreptul meu de mostenire ... Acei bani nu mi s au inmanat .
Doresc sa anulez acest antecontract intrand din nou in drepturile mele privind casa si terenul .

Vreau sa ma sfatuiti si indruma in a anula antecotractul in cauza de vanzare cumparare .
Care sunt modalitatile si procedura in sine de a combate acest antecotract semnat in necunostiinta de cele stipulate in el .
Va multumesc frumos si iertare pentru modul greoi de exprimare , neavand la baza cunostiinte juridice de orice fel .
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2020
gi-jane2, moderator
Buna ziua, 1,antecontractul este în forma autentica ,adica semnat la notariat ,2.pina la ce data trebuie sa se incheie actul de vanzare cumparare . 3. cumparatorul este în posesia casei. 4. in antecontract sau in pe orice alceva ati scris ca ati primit bani despre care faceti vorbire sau pina la ce data trebuia sa primiti bani.
Antecontractul este o promisiune de vânzare, prin care părțile se obliga sa vândă, respectiv să cumpere un bun, pana la o anumita data și la un anumit preț.
Dacă ați semnat ca renunțați la drepturile asupra unei mosteniri, în schimbul unei sume, înseamnă că e vorba despre un cu totul alt înscris, care oricum este lovit de nulitate absolută în temeiul art.1101 din Codul civil "Sub sancţiunea nulităţii absolute, opţiunea succesorală este indivizibilă şi nu poate fi afectată de nicio modalitate."
Si prin modalitate se intelege un termen sau o condiție ("renunț la moștenire in schimbul sumei x")
Însă e posibil sa fi semnat un antecontract prin care promiteti ca o sa vindeti drepturile succesorale, înscris care este perfect valabil.
Intrebarea e: dvs de ce nu citiți ceea ce semnati? Din punct de vedere juridic, nu este un motiv pentru anularea actului.
Nu 3ste semnat la notariat , 06 02 2020 este data ce trebuie sa se incheie actul de vanzare cumpărare , da , cumpărătorul este în posesia , da am scris ca i am primit

Zermat a scris:

Buna ziua, 1,antecontractul este în forma autentica ,adica semnat la notariat ,2.pina la ce data trebuie sa se incheie actul de vanzare cumparare . 3. cumparatorul este în posesia casei. 4. in antecontract sau in pe orice alceva ati scris ca ati primit bani despre care faceti vorbire sau pina la ce data trebuia sa primiti bani.

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire, urgent Cristina120 Cristina120 Buna seara, Trec direct la subiect: Tatal meu vitreg este mostenitorul legal al matusii sale, persoana care nu a avut copii. In acelasi timp, aceeasi ... (vezi toată discuția)
Executare silita (persoana decedata) Ioana005 Ioana005 Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Bunica mea are trecuta in buletin adresa mamei mele. Acum cateva zile am primit o notificare. Bunica mea e ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic romex romex Va rog sa ma lamuriti cu o problema. - Doua surori au incheiat un precontract de imprumut - antecontract de vanzare cumparare , prin care una din surori ... (vezi toată discuția)