avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate viorel dodan

Activitate viorel dodan

Răspuns la discuția mostenire
Multumesc d-le Av. Lascoschi! Sunt lamurit multumit de raspunsul dvs. Apreciez bunavointa dvs. de a-mi raspunde. Cu respect, Viorel Dodan
Discuție mostenire
Buna ziua! Am doua probleme pe care sper sa le lamuresc cu ajutorul dvs. Si o sa trec direct la subiect.
1. Parintii mei i-au dat surorii mele casa parinteasca prin act de vanzare-cumparare. Intre timp mama a murit si as vrea sa stiu daca acel act se poate ataca in conditiile legilor in vigoare.
2. Bunica din partea mamei a avut 4 copii din care 3 au murit, inclusiv mama mea. De asemenea si un nepot din partea unui fiu decedat si el. In urma bunicii a ramas o casa la tara care trebuie supusa dezbaterii succesiunii. Inca nu s-a inceput acest proces, chiar daca de la moartea bunicii au trecut aproape 4 ani. La ora actuala, mai este in viata doar o fiica a ei, sora mamei, matusa mea. De asemenea, mai suntem 4 nepoti din partea celor 2 copii decedati si cu drept de mostenire. As vrea sa stiu cum se poate face succesiunea in acest caz si cu ce drept poate veni fiecare la mostenire? Adica daca toti nepotii au drepturi egale in cazul acesta. Va multumesc anticipat si astept un raspuns!
Discuție mostenire
Buna ziua! Am o intrebare despre o mostenire. Bunica din partea mamei a decedat. A avut 3 copii, dintre care doar unul mai este in viata. Inteleg ca fiica in viata va mosteni partea ei si o cota parte din cea a mamei ei decedata. Din partea celorlalti 2 copii, decedati si ei, am ramas doar nepotii, cate doi din fiecare parte. Care este procedura de dobandire a mostenirii iin acest caz? Nepotii vor primi toti parti egale, sau doar cel mai mare din fiecare ramura a descendentilor? Astept un raspuns! Va multumesc anticipat!