avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! Am doua probleme pe care sper sa le lamuresc cu ajutorul dvs. Si o sa trec direct la subiect.
1. Parintii mei i-au dat surorii mele casa parinteasca prin act de vanzare-cumparare. Intre timp mama a murit si as vrea sa stiu daca acel act se poate ataca in conditiile legilor in vigoare.
2. Bunica din partea mamei a avut 4 copii din care 3 au murit, inclusiv mama mea. De asemenea si un nepot din partea unui fiu decedat si el. In urma bunicii a ramas o casa la tara care trebuie supusa dezbaterii succesiunii. Inca nu s-a inceput acest proces, chiar daca de la moartea bunicii au trecut aproape 4 ani. La ora actuala, mai este in viata doar o fiica a ei, sora mamei, matusa mea. De asemenea, mai suntem 4 nepoti din partea celor 2 copii decedati si cu drept de mostenire. As vrea sa stiu cum se poate face succesiunea in acest caz si cu ce drept poate veni fiecare la mostenire? Adica daca toti nepotii au drepturi egale in cazul acesta. Va multumesc anticipat si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 19:38, 6 Iulie 2009
1) doriti sa stiti daca puteti ataca actul de vanzare-cumparare?....NU, daca exista clauza de intretinere....
2) Dmv veti imparti mostenirea cu sora din ceea ce i s-ar fi cuvenit mamei Dmv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunici julia_itl julia_itl Buna ziua , Bunici si parintii ,si o matusa sunt decedati ,m-am hotarat sa incep succesiune pt bunirile bunicilor ,in conditiile in care o singura ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)