Sunt angajata (de 3 ani) intr-o firma si as vrea sa stiu daca la "venitul net in ultimele 12 luni inainte de nastere" intra indemnizatia primita la concediul de sarcina si lauzie? Am mai auzit versiunea ca s-ar lua pe "ultimele 12 luni inainte de concediu" si versiunea ca s-ar lua pe "ultimele 12 luni cat ar fi trebuit sa castigi daca nu intrai in concediu". Care e realitate?
Sunt angajata intr-o firma si urmeaza sa intru in concediu de sarcina si lauzie cele 126 de zile. Am inteles ca in baza certificatului medical pe care o sa il prezint la lucru voi primi concediul si indemnizatia, dar contabilul firmei mi-a spus ca este optionat pentru angajator daca sa mi-o plateasca sau sa astepte mai intai sa ii intre banii de la FNUASS. E adevarat ca sunt la mana angajatorului cand voi primi indemnizatia sau exista vreo prevedere care sa zica ca trebuie sa ii primesc lunar, in ziua salarului? Exista vreun articol care specifica cine si cand imi plateste indemnizatia? De asemenea, cine calculeaza sumele si cum pot verifica daca acestea sunt corecte. Intr-un simulator am vazut ca suma descreste de la luna la luna si si asta m-a derutat... Apreciez orice lamuriri!