avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate GeoCos

Activitate GeoCos

Buna seara. Lucrez in invatamant si doresc sa vin prin transfer in temeiul Legii 153/2017, art 32, lit b, de la o unitate scolara la alta. Indeplinesc conditiile stabilite in Consiliul de Administratie, cererea fiindu mi aprobata de ambele unitati. Functia de pe care plec se numeste administrator financiar I A, iar cea pe care vin poarta aceeasi denumire, cu aceleasi sarcini in fisa postului la ambele unitati. Singurul impediment este ca la scoala la care mi s-a aprobat transferul , este functie de conducere, datorita nr de elevi. Mentionez ca in invatamant indemnizatia de conducere se acorda daca nr de elevi este peste 600. Scoala de la care plec are un nr mai mic de elevi. Sunt probleme? pentru a evita eventualele probleme, s a consemnat in CA ca ma transfer pe functie echivalenta, adica tot de executie.Cu toate acestea, intampin probleme din partea ISJ.
Se poate intampla ceva cu contractul de munca incheiat?
Va multumesc pentru eventualul raspuns!
Răspuns la discuția Preaviz in cazul demisiei
Revin la dumneavoastra cu inca o rugaminte: ma aflu in concediu medical pana la data de 19.08.2018 si as vrea sa intrerup acest medical cu data de 15.08.2019 astfel incat sa-mi depun demisia si sa -mi efectuez preavizul, conform CCM (si nu conform CIM ).
Intrebarea mea este ce demers este necesar pentru intreruperea concediului medical? Zilele de preaviz se numara incepand din ziua imediat urmatoare inregistrarii demisiei, sau se ia in calcul inclusiv ziua depunerii?
Va multumesc din suflet!

Cornel Vasile a scris:

Contractele individuale de muncă nu pot conține clauze care să stabilească drepturi la niveluri inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile.

Prin urmare, consider ca c.c.m. primeaza in cazul dvs.

Va multumesc!
Functie de conducere (secretar sef), In Contractul Colectiv de Munca, semnat pe ramura, este prevazuta perioada de 20 zile calendaristice in aceasta situatie.

Cornel Vasile a scris:

Ce functie aveti ?

Doresc sa-mi depun demisia si am constatat ca in CIM perioada de preaviz in cazul demisiei este de 45 zile lucratoare, in timp ce in CCM este de 20 zile calendaristice.
In situatia in care am ajunge in instanta, care din cele doua documente primeaza, CIM sau CCM?
Va multumesc!