avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in cazul demisiei

Doresc sa-mi depun demisia si am constatat ca in CIM perioada de preaviz in cazul demisiei este de 45 zile lucratoare, in timp ce in CCM este de 20 zile calendaristice.
In situatia in care am ajunge in instanta, care din cele doua documente primeaza, CIM sau CCM?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GeoCos , utilizator 14:04, 9 August 2018
Ce functie aveti ?
Functie de conducere (secretar sef), In Contractul Colectiv de Munca, semnat pe ramura, este prevazuta perioada de 20 zile calendaristice in aceasta situatie.

Cornel Vasile a scris:

Ce functie aveti ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractele individuale de muncă nu pot conține clauze care să stabilească drepturi la niveluri inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile.

Prin urmare, consider ca c.c.m. primeaza in cazul dvs.
Va multumesc!
Revin la dumneavoastra cu inca o rugaminte: ma aflu in concediu medical pana la data de 19.08.2018 si as vrea sa intrerup acest medical cu data de 15.08.2019 astfel incat sa-mi depun demisia si sa -mi efectuez preavizul, conform CCM (si nu conform CIM ).
Intrebarea mea este ce demers este necesar pentru intreruperea concediului medical? Zilele de preaviz se numara incepand din ziua imediat urmatoare inregistrarii demisiei, sau se ia in calcul inclusiv ziua depunerii?
Va multumesc din suflet!

Cornel Vasile a scris:

Contractele individuale de muncă nu pot conține clauze care să stabilească drepturi la niveluri inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile.

Prin urmare, consider ca c.c.m. primeaza in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata perioadei de preaviz Mihai Nicolcioiu Mihai Nicolcioiu Buna ziua, Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns ! Am o alta intrebare: in contractul individual de munca este specificata ca perioada de preaviz in ... (vezi toată discuția)
Preaviz functie de conducere elidora elidora Daca in contractul de munca am trecut gresit 20 de zile preaviz in caz de demisie desi salariatul are functie de conducere, ma pot folosi de prevederile ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz schimbare functie iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta: M-am angajat pe o functie de executie iar contractul individual de munca a fost intocmit la acea data cu ... (vezi toată discuția)