avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz functie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz functie de conducere

Daca in contractul de munca am trecut gresit 20 de zile preaviz in caz de demisie desi salariatul are functie de conducere, ma pot folosi de prevederile contractului colectiv de munca unde scrie 45 de zile? (este necesar sa stea 45 de zile pt a-i putea gasi un inlocuitor)
#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 4 Iulie 2013
Modificarea CIM se poate face doar cu acordul partilor. Va puteti folosi de acea prevedere doar daca si salariatul este de acord.
@ elidora

Da, va puteti prevala de prevederile c.c.m. aplicabil , intrucat conform art.132 alin.4 din Legea nr.62/2011, contractele individuale de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la niveluri inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract coletiv de munca Maya. Maya. La angajare angajatorul are obligatia de a respecta contractul colectiv de munca al firmei in contactul individual de munca ? (Contract colectiv de munca: zile ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Maya. Maya. Conform contractului colectiv de munca al firmei am 27 zile de concediu de odihna, in contractul individual am 21 ? Este posibil ? In acest caz cate zile de ... (vezi toată discuția)
Durata perioadei de preaviz Mihai Nicolcioiu Mihai Nicolcioiu Buna ziua, Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns ! Am o alta intrebare: in contractul individual de munca este specificata ca perioada de preaviz in ... (vezi toată discuția)