avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract coletiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract coletiv de munca

La angajare angajatorul are obligatia de a respecta contractul colectiv de munca al firmei in contactul individual de munca ? (Contract colectiv de munca: zile de concediu de odihna in functie de vechime , in contract individual mimim acordat de codul muncii)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 3 Noiembrie 2018
Art.132 alin.4 din Legea 62/2011 prevede ca, "contractele individuale de muncă nu pot conține clauze care să stabilească drepturi la niveluri inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile."

Prin urmare, la angajare, angajatorul va trebui sa stabileasca drepturi cel putin egale cu cele mentionate in c.c.m. aplicabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Maya. Maya. Conform contractului colectiv de munca al firmei am 27 zile de concediu de odihna, in contractul individual am 21 ? Este posibil ? In acest caz cate zile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz functie de conducere elidora elidora Daca in contractul de munca am trecut gresit 20 de zile preaviz in caz de demisie desi salariatul are functie de conducere, ma pot folosi de prevederile ... (vezi toată discuția)
Bonus fidelitate zxz19 zxz19 Bun a seara Pt cei angajati pana la 1.12 se doreste sa se aplice o grila pt sporul de fidelitate si pt cei angajati ulterior sa se aplice o grila ma putin ... (vezi toată discuția)