avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Activitate anca_gt

Activitate anca_gt

Buna seara,
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am totusi o nedumerire.
Art. 15^1. - a fost introdus prin punctul 14. din Hotărârea 804/2017 si precizează:
. - (1) Intră sub incidenţa prevederilor art. 2 lit. i) şi l) din ordonanţa de urgenţă serviciile de instalaţii, reparaţii şi întreţinere a bunurilor efectuate la domiciliul clientului şi, respectiv, lucrările de construcţii, reparaţii, amenajări şi întreţinere a locuinţelor, executate de către operatori economici specializaţi, inclusiv materialele utilizate pentru realizarea acestor activităţi, dacă materialele respective sunt cuprinse în facturi şi alte documente legale emise de prestatorul serviciului ori executantul lucrării.

(2) Asamblarea, montarea ori instalarea bunurilor care sunt executate ca operaţiuni auxiliare ocazionate de vânzarea mărfurilor de către un comerciant cu amănuntul nu se încadrează în excepţiile prevăzute la art. 2 lit. i) şi l) din ordonanţa de urgenţă

Având în vedere cele de mai sus ma gândesc ca activitatea se poate încadra în categoria lucrărilor de amenajare a locuinței, categorie exceptată de la obligația achizitionarii caselor de marcat, iar montajul asa cum am precizat este gratuit.
Bună seara, vă rog să îmi spuneți dacă o societate comercială care vinde, doar pe bază de comandă, cu măsurători realizate la domiciliul clientului, tâmplarie de tip termopan și sisteme de protecție solară (jaluzele și rulouri exterioare) este obligată să folosească casa de marcat fiscală sau se încadrează în excepțiile prevăzute de normele metodologice pentru aplicarea OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale (art Art. 151). Precizez că pentru produsele pe care le comercializează montajul este gratuit, plata avansului și a diferenței se fac la domiciliul clientului.
Multumesc.