avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa marcat pentru comercializare tâmplarie de tip ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa marcat pentru comercializare tâmplarie de tip termopan și sisteme de protecție solară (jaluzele și rulouri exterioare)

Bună seara, vă rog să îmi spuneți dacă o societate comercială care vinde, doar pe bază de comandă, cu măsurători realizate la domiciliul clientului, tâmplarie de tip termopan și sisteme de protecție solară (jaluzele și rulouri exterioare) este obligată să folosească casa de marcat fiscală sau se încadrează în excepțiile prevăzute de normele metodologice pentru aplicarea OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale (art Art. 151). Precizez că pentru produsele pe care le comercializează montajul este gratuit, plata avansului și a diferenței se fac la domiciliul clientului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:40, 10 Noiembrie 2018
Da, va trebuie.
Buna seara,
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am totusi o nedumerire.
Art. 15^1. - a fost introdus prin punctul 14. din Hotărârea 804/2017 si precizează:
. - (1) Intră sub incidenţa prevederilor art. 2 lit. i) şi l) din ordonanţa de urgenţă serviciile de instalaţii, reparaţii şi întreţinere a bunurilor efectuate la domiciliul clientului şi, respectiv, lucrările de construcţii, reparaţii, amenajări şi întreţinere a locuinţelor, executate de către operatori economici specializaţi, inclusiv materialele utilizate pentru realizarea acestor activităţi, dacă materialele respective sunt cuprinse în facturi şi alte documente legale emise de prestatorul serviciului ori executantul lucrării.

(2) Asamblarea, montarea ori instalarea bunurilor care sunt executate ca operaţiuni auxiliare ocazionate de vânzarea mărfurilor de către un comerciant cu amănuntul nu se încadrează în excepţiile prevăzute la art. 2 lit. i) şi l) din ordonanţa de urgenţă

Având în vedere cele de mai sus ma gândesc ca activitatea se poate încadra în categoria lucrărilor de amenajare a locuinței, categorie exceptată de la obligația achizitionarii caselor de marcat, iar montajul asa cum am precizat este gratuit.
Poate ca cel mai bine ar fi sa incercati si la finante caci pana la urma ei sunt cei care taie si spanzura in caz de un control. Si daca chiar va fi sa nu va va fie necesara, cu atat mai bine pentru dumneavoastra. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa înființez un pfa . Maianu Maianu Doresc sa înființez un PFA . Ma puteți indruma ce coduri CAEN trebuie sa aleg pentru recondiționat uși ( vopsit și colantat) și pentru recondiționat ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie casa de marcat? Vali-Victoria Vali-Victoria Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o societate comerciala avand ca obiect de activitate fabricarea de constructii metalice este exceptata de la ... (vezi toată discuția)
Agenti economici exceptati de la utilizarea caselor de marcat fiscale ardelean ronela ardelean ronela Detin o intreprindere individuala cu obiect de activitate amenajari interioare (constructii) si as dori sa stiu daca e adevarat ca nu sunt obligata sa utilizez ... (vezi toată discuția)