avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate Adela2018

Activitate Adela2018

Buna ziua!

As dori sa stiu care este legea cu privire la declararea si impozitarea salariilor castigate in strainatate. Se da urmatoarea situatie:
Cetatean roman, cu rezidenta fiscala in Romania insa care lucreaza in Emiratele Arabe Unite de multi ani. Nu vine in tara decat maxim 30 de zile pe an, nu beneficiaza de sistemul de sanatate din Romania insa plateste asigurare de sanatate in Emirate. Trebuie declarat salarul si platit impozit pe el in Romania? Trebuie facuta o alta asigurare medicala in Romania daca nu beneficiaza de ea? Trebuie platita cotizatia pentru pensie?

Multumesc?
Buna seara! Se da urmatoarea situatie: vecinii si-au intabulat casa si terenul dar pentru ca nu le ieseau m2 din contractul vechi, au luat din ternul gradinii mele pentru a le iesi suprafata la masuratoare. Ce este de facut in acest caz in mod amiabil. Adica si ei sa aiba suprafata dorita dar nici noi sa nu pierdem terenul? Putem face o declartie prin care sa se explice situatia?
Multumesc!

Multumesc pentru raspuns Raluka0207.
Asa cum am precizat, am dovada transferului bancar catre mama mea , acesta fiind insa efectuat inainte ca ea sa cumpere apartamentul. Nu mai pot sa ii transfer inca o data acea suma. Este valabil daca prezint dovada platii care a fost efectuata inainte de cumpararea aprtamentului?
raluk0207 a scris:

Mostenire nici nu aveti cum, ca ar trebui ca părinții să fie decedați.
Pentru vânzare, ii achitați mamei prețul prin virament bancar si puteti închei a actul.

Buna ziua!

Ma aflu in situatia in care fiind plecata din tara, am trimis mamei o suma de bani pentru a cumpara un apartament . Neavand imputernicire sa il cumpere pe numele meu, l-a cumparat pe numele ei. De ce acte este nevoie pentru ca apartamentul sa treaca pe numele meu, banii fiind ai mei iar mama v-a semna fara probleme trecerea de pe numele ei pe al meu. Nu dorim donatie sau mostenire.