avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare -cumparare intre parinte si copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare -cumparare intre parinte si copil

Buna ziua!

Ma aflu in situatia in care fiind plecata din tara, am trimis mamei o suma de bani pentru a cumpara un apartament . Neavand imputernicire sa il cumpere pe numele meu, l-a cumparat pe numele ei. De ce acte este nevoie pentru ca apartamentul sa treaca pe numele meu, banii fiind ai mei iar mama v-a semna fara probleme trecerea de pe numele ei pe al meu. Nu dorim donatie sau mostenire.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:22, 3 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenire nici nu aveti cum, ca ar trebui ca părinții să fie decedați.
Pentru vânzare, ii achitați mamei prețul prin virament bancar si puteti închei a actul.

Multumesc pentru raspuns Raluka0207.
Asa cum am precizat, am dovada transferului bancar catre mama mea , acesta fiind insa efectuat inainte ca ea sa cumpere apartamentul. Nu mai pot sa ii transfer inca o data acea suma. Este valabil daca prezint dovada platii care a fost efectuata inainte de cumpararea aprtamentului?
raluk0207 a scris:

Mostenire nici nu aveti cum, ca ar trebui ca părinții să fie decedați.
Pentru vânzare, ii achitați mamei prețul prin virament bancar si puteti închei a actul.

Păi nu prea e valabil.
Dvs i-ati transferat mamei o sumă, pe care ulterior mama a dat-o mai departe pentru a achita apartamentul.
Pe documentul bancar trebuie menționat printre altele si ce reprezintă suma (respectiv "contravaloare imobil")
De ce nu doriti donație? Nu o sa se "atace ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu? vioricaw vioricaw Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu? Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare la un apartament luat cu 5 % tva remuss25 remuss25 buna ziua, acum 3 ani am cumparat un apartament pe numele lui mama cu tva 5 % de la dezvoltator si as dori ca acum sa il trec pe numele meu , acum cand fac ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pentru mama smith123 smith123 Vreau sa-i cumpar un imobil mamei mele, iar acesta va fi pe numele dansei, banii vor fi virati prin banca (fiind o suma mare), banii ii am deja intr-un cont ... (vezi toată discuția)