avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate BtheBest

Activitate BtheBest

Buna seara.
Operam un magazin online, si in urma unei reclamatii (nefondate, conform celor constatate de comisarii de la OPC), am avut un control de la ANPC.

La obiectul reclamatie nu s-a gasit niciun motiv pentru care sa fim sanctionati, dar, pentru ca antreprenorii sunt considerati contravenienti din start, s-a tot cautat pana s-a gasit "ceva" sanctionabil:
In Termeni si Conditii, aveam trecut pe site urmatorul paragraf:

"In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, bunul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru de service autorizat de produucator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei".

De mentionat ca nu am avut niciodata o astfel de situatie, ci doar era scrisa (neactualizata) in pagina Termeni si Conditii.

Legea nr. 449/2003 spune, intr-adevar ca:
Art. 9. - Vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.
Art. 10. - În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acest produs, în condiţiile art. 13 şi 14.
Art. 11. - (1) În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.

Intrebarea este:
Poate fi sanctionat un operator economic pentru o contraventie pe care nu a comis-o?
Sau simplul fapt ca Termenii si Conditiile nu au fost actualizate la timp reprezinta o conditie sufcienta pentru a aplica o sanctiune pe articolele 9-11?

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Buna seara.
Ca locuitori in zona centrala a unui municipiu resedinta de judet, ne-am "trezit" in 2017 ca o parcela de 1247 mp teren de langa blocul nostru (langa insemnand 1 metru) a fost retrocedata unui mostenitor si a fost si pus in posesie.
Am aflat ulterior ca sentinta pe fond este din 2007, iar cea definitiva la Curtea de Apel din 2010.
Pe teren se aflau, la momentul retrocedarii:
- drum de acces auto catre bloc si garaje (si singurul care poate fi folosit de masinile si utilajele de interventie)
- 2 alei pietonale foarte tranzitate
- un parculet cu multa verdeata si 11 arbori
- un spatiu de joaca pentru copii
- 13 garaje
- vreo 7 locuri de parcare
- terenul este subtraversat de utilitati: apa calda, apa rece, incalzire, gaze, energie electrica.
Din cate am reusit sa aflam, primaria nu a depus nici in fond nici in apel nici un document din care sa reiasa aceste lucruri.

Ce mai putem face noi, tinand cont ca nu ni se mai permite accesul cu masina la bloc, proprietarul a primit deja autorizatie se construire bariera, si a depus actele pt imprejmuire?
Mentionez si ca INTREG spatiul verde a fost distrus si toata parcela balastata, cu scopul infiintarii unei parcari private cu plata.
Buna ziua.
Se poate cere deschiderea procedurii de insolventa daca debitul este mai mic de 40.000 lei (32.000 lei, mai exact), DAR cu tot cu penalitatile contractuale, suma totala ar atinge pragul de 40.000?
Situatie:
- exista un contract de inchiriere (titlu executoriu)
- nu s-au achitat facturi in valoare totala de 32.000 lei (mai-iunie 2016)
- executorul judecatoresc a remis titlul executoriu creditoarei in 2018
- cu tot cu penalitatile contractuale calculate pe 2 ani, valoarea debitului ar depasi 40.000 lei (penalitatile nu au fost inca facturate)

Multumesc!