avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren retrocedat cu drum de acces auto, alei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren retrocedat cu drum de acces auto, alei pietonale, terenul de sub garaje si utilitati in subteran

Buna seara.
Ca locuitori in zona centrala a unui municipiu resedinta de judet, ne-am "trezit" in 2017 ca o parcela de 1247 mp teren de langa blocul nostru (langa insemnand 1 metru) a fost retrocedata unui mostenitor si a fost si pus in posesie.
Am aflat ulterior ca sentinta pe fond este din 2007, iar cea definitiva la Curtea de Apel din 2010.
Pe teren se aflau, la momentul retrocedarii:
- drum de acces auto catre bloc si garaje (si singurul care poate fi folosit de masinile si utilajele de interventie)
- 2 alei pietonale foarte tranzitate
- un parculet cu multa verdeata si 11 arbori
- un spatiu de joaca pentru copii
- 13 garaje
- vreo 7 locuri de parcare
- terenul este subtraversat de utilitati: apa calda, apa rece, incalzire, gaze, energie electrica.
Din cate am reusit sa aflam, primaria nu a depus nici in fond nici in apel nici un document din care sa reiasa aceste lucruri.

Ce mai putem face noi, tinand cont ca nu ni se mai permite accesul cu masina la bloc, proprietarul a primit deja autorizatie se construire bariera, si a depus actele pt imprejmuire?
Mentionez si ca INTREG spatiul verde a fost distrus si toata parcela balastata, cu scopul infiintarii unei parcari private cu plata.

Alte discuții în legătură

Obtinere aprobare pentru instalare bariera de acces . Houdini Houdini Buna . Am si eu o nedumerire in legatura cu procedura corecta de a instala o bariera la inceputul unui drum de acces . Situatia este in felul urmator.Drumul ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Parcare privata bloc viorelh viorelh Buna ziua As dori sa stiu daca pentru a reconfigura o parcare privata din fata blocului pentru a fi folosit spatiul mai eficient este necesar a face un ... (vezi toată discuția)