avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Lipoveanca

Activitate Lipoveanca

raluk0207 a scris:

Dacă ați făcut viramentul în ziua semnării contractului și suma a fost mai mare, banii nu au întrat în aceeași zi, ci a doua sau a treia zi.
Acum..vânzătorul v-a vândut fără sa își fi primit efectiv banii în cont, motiv pentru care, din precauție, notarul v-a pus un drept de ipoteca.
Dar, nu ați citiți contractul înainte de a-l semna?
În momentul de față, ar trebui ca dezvoltatorul sa dea o declarație notariala ca a primit banii și cu acea declarație se va radia ipoteca.

Bună ziua! Am citit contractul dar nu pune nicăieri ca ar fi ipotecat până se face transferul. Notarul era de față când am făcut transferul de pe telefon direct în contul firmei dezvoltatoare. Nu pune ca am termen să plătesc. Doar ca se face face plata conform contractului. Notarul m-a sunat pe mine astăzi să-i duc dovada plăti și nu reprezentatul firmei care mi-a vândut. Eu am extras de la bancă cu transferul făcut în ziua respectivă cu nr de Contact vânzare cumpărare. Notarul se cunoaște cu firma dezvoltatoare. Pot să zic ca sunt chiar prieteni. De asta îmi e tare frică…
Vă mulțumesc pentru mesaje! Ideea este în felul următor. Eu când am plătit dezvoltatorul a fost de față cu notarul. Am făcut transfer bancar direct de pe telefon în contul firmei. Eu am dovadă în extrasul de cont bancar nu ne de Contract vânzare Cumpărare. Ideea este ca mie nu mi-a specificat notarul să duc nici o dovadă a plăti. Vânzătorul a văzut ca eu am făcut transferul. Dacă puteam să anulez tranzacția mai ziceai ca am făcut eu ceva. Dar o data făcut transferul nu se mai poate face nimic. În contractul de vânzare nu scrie nici o ipotecă și nici în cat timp trebuie să dau bani. Doar ca se va face plata cu suma de…
Bună ziua! Am nevoie de ajutor. Astăzi am fost să scot un extras de carte funciară și apare locuința achitată integral în ziua când s-a făcut contractul de vanzare cumpărare cu dezvoltatorul cum ca aș avea ipoteca. Menționez ca eu am plătit toată suma specificată în contract. Am doavada plăți. Ideea este ca în cartea funciară apară ipoteca. Îmi este tare frică să nu fi fost păcălită de notar împreună cu dezvoltatorii… nu-mi aduc aminte dacă am dus dovada plăti la notar dar cu siguranță dacă mi-o cerea notarul o duceam. Ideea este ca m-am uitat în contract și nu pune contul bancar la care am făcut transferul. Dezvoltatorul mi-a dat mesaj cu contul firmei și ibanul și le-am făcut transfer. Vă rog din suflet să mă ajutați cu ceva sfaturi. Notarul este în vacanță și eu simt ca o iau razna de frică să nu fi fost păcălită. Mulțumesc!
Buna ziua. Sunt căsătorită de 3 ani dar din păcate nu mai merge relația noastră. Am cumpărat un apartament prin credit ipotecar. Dar am luat 80.000 lei din banca pentru ca diferența pana la 130.000 am avut-o noi,(bani după nunta)ar mai fi in jur de 65.000 lei de plata. Nu lucrez cu acte dar am hârtii care dovedesc ca mi-au intrat tot timpul bani pe numele meu, chiar mai mult decât câștiga soțul. As avea bani sa achit apartamentul dacă ar fi sa am posibilitatea, bani din vânzarea uni imobil dobândit înainte se căsătorie. Care ar fi partea soțului dacă eu achit apartamentul in caz ca ne judecam? Sa zicem ca apartamentul acum ar valora mai mult de cât am dat noi pe el (130,000) este mobilat utilat totul făcut după ce l-am cumpărat. Va multumesc!