Va multumesc pentru raspunsurile la obiect. Mai am 2 nelamuriri.
Daca PFA -ul imi va vinde utilajul, este obligat de stat sa ceara aceeasi suma cu care initial l-a achizitionat? Daca de exemplu utilajul costa 100.000RON, PFA-ul il poate revinde cu 1RON fara a comite o ilegalitate? Intreb acest lucru deoarece as vrea sa evit un impozit usturator din partea statului tinind cont ca asa cum ati spus, PFA -ul vinzind ceva, venitul rezultat este venit al PFA deci sigur impozabil de stat.
Presupunind ca utilajul imi va reveni, pot stabili de exemplu o chirie modica (1RON de exemplu) din partea PFA?
Sper sa nu par deplasat dar desi anumite lucruri mi se par logice, nu cunosc legea..care uneori poate fi ilogica.
Oricum, cu siguranta voi face o programare la un cabinet de avocatura inainte de actiunea propriu-zisa dar consider ca orice sfat isi poate dovedi utilitatea cindva.
Va multumesc din nou.
Vreau sa cumpar un utilaj pentru un PFA dar datorita unor imprejurari nu pot face acest lucru direct ci prin PFA care va deveni primul proprietar. Imediat dupa ce acesta cumpara vreau sa imi vinda acest utilaj, bineinteles, pentru o suma modica. PFA -ul va continua sa lucreze pe utilaj.
Din situatia de mai sus situatie rezulta urmatoarele intrebari:
1. Conteaza si se poate demonstra in vreun fel ca PFA -ul va plati acest utilaj din economii si nu din veniturile rezultate din activitatea pe care o presteaza?
2. Poate PFA -ul sa revinda acest utilaj unei persoane fizice?
2. La cit timp dupa achizitionarea utilajului poate fi acesta revindut de catre PFA?
3. Statul va percepe vreun impozit/taxa in cazul acestei vanzari?
4. Vinzarea implica o 'plimbare' pina la notar?
5. Poate PFA -ul sa continue sa lucreze pe acest utilaj desi nu mai este proprietar? Si in ce conditii din punct de vedere legal? Apar anumite obligatii fata de stat sau din contra are niste avantaje?
Multumesc frumos pentru orice ajutor.
De acord cu tot ce ati scris exceptind tupeul. Nu postam de la bun inceput daca imi lipsea. Oricum, am facut uz de butonul Delete datorita impresiei rezultate in urma unui raspuns la mesajul initial. Aveti idee cine m-ar putea ajuta la "compunerea" de care vorbiti ? Nu m-ar deranja o recomandare :)
Multumesc.
Nu numai ca acesta a fost raspunsul primit din partea superiorului meu atunci cind am intrebat de ce eu nu beneficiez de salariu marit dar similar cu primul a fost raspunsul primit din partea ITM, telefonic. O doamna inspector mi-a transmis ca in luna in care am avut concediu medical nu puteam beneficia de majorare de salariu.
Oricum, va multumesc pentru raspunsuri dar nu cred ca acesta este locul unde pot primi cele mai bune sfaturi.
Multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. Nu imi place cum suna, dar unicul cuvint reprezentativ care imi vine in minte este discriminarea. Este cazul tinind cont de cele relatate si este aceasta situatie tratata in vreo lege ? Cum as putea demonstra si cui anume ar trebui sa demonstrez asta ? Sa inteleg ca daca ma inscriu in sindicat am sanse de rezolvare ?
Referitor la cautarea altui job, imi place ceea ce fac si imi place unde lucrez, singura mea problema o constituie salariul acordat pe baza unor criterii imorale. Nu lucrez la patron ci intr-o multinationala si nu ma impiedic de un patron ci de un superior. Banuiesc ca acest lucru ar trebui sa imi ofere mai multe sanse de modificare a situatiei in care ma aflu momentan si deaceea am si prezentat problema mea pe acest forum.
Multumesc.
Problema:
In urma unei mariri de salariu din cadrul departamentului meu, am ramas singurul cu salariu vechi. Toti colegii mei, exceptie facind cei noi care sint angajati pe perioada determinata, beneficiaza de salarii mai mari. Mentionez ca am primit totusi decizia de marire a salariului semnata si parafata de Seful biroului Resurse Umane si actul aditional nesemnat de Directorul General Executiv, ambele pe numele meu. Aceste acte sint identice cu cele ale colegilor mei, exceptie facind bineinteles numele.
Motivul invocat de superiorul meu direct este faptul ca in luna x eu am am lasat balta echipa intrind in concediu medical si de aceea el nu este de acord sa ma propuna pentru marirea de salariu. Totusi, eu facusem cu 1 luna in avans cerere de concediu de odihna deoarece aveam nevoie de odihna tinind cont ca lucrez si pe timp de noapte si in plus in acea perioada aveam probleme materiale care ma obligau sa muncesc si pe cont propriu (o a doua slujba). Cererea de concediu odihna a fost pierduta totusi de superiorul meu direct, fapt pentru care nu am putut beneficia de concediu. In urma unei vizite la medic, mi-a fost recomandata odihna si mi-a fost acordat concediu medical. Vin si cu mentiunea ca nu am fost singurul care a beneficiat de concediu medical in acea perioada, mai existind 2 colegi care au avut medical si carora nu le-a fost reprosat nimic, beneficiind acum de salariu majorat.
In urma unei sesizari pe care am facut-o la ITM, mi s-a transmis ca in urma verificarilor dosarelor de personal si a dovezilor de plata, in departamentul meu nu au fost majorate salariile desi totusi eu am vazut fluturasul colegilor mei cu noul salariu de incadrare pentru luna octombrie si noiembrie, anul 2007.
Intrebari:
Este legala masura adoptata de firma in cazul meu ?
Trebuiau sa imi fie comunicate in scris motivele care au stat la baza nemajorarii salariului meu ?
Ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta situatie neplacuta ?
Fiind cel mai vechi in departament imediat dupa superiorul meu direct si muncind la fel daca nu mai mult decit alti colegi, fiind singurul care a propus si implementat solutii pentru imbunatatirea activitatii noastre si primind recomandari din partea unui reprezentant al unui important client al firmei, aceasta situatie ma demoralizeaza total si in plus imi creeaza si probleme materiale deoarece m-am bazat pe aceasta marire de salariu pentru a cumpara un apartament.
Va multumesc in avans si astept sfaturile Dumneavoastra.