avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contract individual de munca - marire ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contract individual de munca - marire salariu..

Problema:

In urma unei mariri de salariu din cadrul departamentului meu, am ramas singurul cu salariu vechi. Toti colegii mei, exceptie facind cei noi care sint angajati pe perioada determinata, beneficiaza de salarii mai mari. Mentionez ca am primit totusi decizia de marire a salariului semnata si parafata de Seful biroului Resurse Umane si actul aditional nesemnat de Directorul General Executiv, ambele pe numele meu. Aceste acte sint identice cu cele ale colegilor mei, exceptie facind bineinteles numele.

Motivul invocat de superiorul meu direct este faptul ca in luna x eu am am lasat balta echipa intrind in concediu medical si de aceea el nu este de acord sa ma propuna pentru marirea de salariu. Totusi, eu facusem cu 1 luna in avans cerere de concediu de odihna deoarece aveam nevoie de odihna tinind cont ca lucrez si pe timp de noapte si in plus in acea perioada aveam probleme materiale care ma obligau sa muncesc si pe cont propriu (o a doua slujba). Cererea de concediu odihna a fost pierduta totusi de superiorul meu direct, fapt pentru care nu am putut beneficia de concediu. In urma unei vizite la medic, mi-a fost recomandata odihna si mi-a fost acordat concediu medical. Vin si cu mentiunea ca nu am fost singurul care a beneficiat de concediu medical in acea perioada, mai existind 2 colegi care au avut medical si carora nu le-a fost reprosat nimic, beneficiind acum de salariu majorat.

In urma unei sesizari pe care am facut-o la ITM, mi s-a transmis ca in urma verificarilor dosarelor de personal si a dovezilor de plata, in departamentul meu nu au fost majorate salariile desi totusi eu am vazut fluturasul colegilor mei cu noul salariu de incadrare pentru luna octombrie si noiembrie, anul 2007.

Intrebari:

Este legala masura adoptata de firma in cazul meu ?
Trebuiau sa imi fie comunicate in scris motivele care au stat la baza nemajorarii salariului meu ?
Ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta situatie neplacuta ?

Fiind cel mai vechi in departament imediat dupa superiorul meu direct si muncind la fel daca nu mai mult decit alti colegi, fiind singurul care a propus si implementat solutii pentru imbunatatirea activitatii noastre si primind recomandari din partea unui reprezentant al unui important client al firmei, aceasta situatie ma demoralizeaza total si in plus imi creeaza si probleme materiale deoarece m-am bazat pe aceasta marire de salariu pentru a cumpara un apartament.

Va multumesc in avans si astept sfaturile Dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: ContSters49161 , utilizator 09:33, 16 Decembrie 2007
salariul se modifica urmare a unor negocieri colective, fie individuale. daca seful dvs refuza sa va mareasca salariul pe baza unor negocieri individuale si nu aveti un sindicat care sa va sustina, ma tem ca nu il puteti obliga. salariile colegilor nu pot constitui un argument.
exista mereu insa posibilitatea gasirii unui alt angajator, care sa va satisfaca standardele salariale.
Va multumesc pentru raspuns. Nu imi place cum suna, dar unicul cuvint reprezentativ care imi vine in minte este discriminarea. Este cazul tinind cont de cele relatate si este aceasta situatie tratata in vreo lege ? Cum as putea demonstra si cui anume ar trebui sa demonstrez asta ? Sa inteleg ca daca ma inscriu in sindicat am sanse de rezolvare ?

Referitor la cautarea altui job, imi place ceea ce fac si imi place unde lucrez, singura mea problema o constituie salariul acordat pe baza unor criterii imorale. Nu lucrez la patron ci intr-o multinationala si nu ma impiedic de un patron ci de un superior. Banuiesc ca acest lucru ar trebui sa imi ofere mai multe sanse de modificare a situatiei in care ma aflu momentan si deaceea am si prezentat problema mea pe acest forum.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2007
ContSters49161, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu numai ca acesta a fost raspunsul primit din partea superiorului meu atunci cind am intrebat de ce eu nu beneficiez de salariu marit dar similar cu primul a fost raspunsul primit din partea ITM, telefonic. O doamna inspector mi-a transmis ca in luna in care am avut concediu medical nu puteam beneficia de majorare de salariu.

Oricum, va multumesc pentru raspunsuri dar nu cred ca acesta este locul unde pot primi cele mai bune sfaturi.

Multumesc.
Sa zicem ca cineva, uzand de o vasta bibliografie (de dreptul muncii sau de alt fel) ar putea compune o interesanta motivare prin care sa arate ca situatia in care te afli echivaleaza cu o sanctiune disciplinara... dar esti covins ca asta vrei?

Ti-e limpede oare ca, daca tot lucrezi la o firma cu gardul bine vopsit si cu o minunatie de leopard pe dinauntru (asa imi place mie sa le spun... multinationalelor..., n-ai decat sa ma critici) nu poti porni un razboi, decat daca ai tupeul sa-ti asumi riscul ca va trebui in final sa trantesti usa cu zgomot ... in urma ta... fiindca viata acolo nu va mai fi de trait?

Dar vad ca n-ai avut nici macar tupeul sa lasi mesajul initial aici... Pe asta se si bazeaza cand tropaie cu bocancii peste drepturile voastre... si-a facut credit alaltaieri ... lasa-l ca o sa miaune o vreme si o sa-i treaca... Nu ma intelege gresit, nu mizez pe formula omului de neinlocuit ... pentru ca, de exemplu, cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit... Dar, de la o vreme incep si angajatorii sa-si dea seama ca, in fond, ei depind de sclavi si nu scavul de stapan... Afara numai daca nu cumva sclavul lor e deja sclavul bunurilor materiale cumparate pe credit...

Am intervenit pentru ca nu vreau sa ramai cu senzatia ca pe acest forum nu s-ar gasi oameni capabili sa te ajute... poate doar oameni care s-au plictisit sa-si raceasca gura de pomana...

Singura ta sansa este sa scrii o ...compunere catre seful de deasupra sefului tau... laudand in stilul vostru minunata firma... si ce minunata ar fi ea daca seful tau n-ar fi avut si el o ratacire... saracu'...el om bun de altfel...

Iarta-ma, dar am un oarece sentiment propriu de greata... ca tot ma sunara unii sa ma-ntrebe daca nu vreau sa lucrez pentru ei... NU... Am descoperit un plural mai sarac decat singularul lui. Iubesc libertatile dar ador libertatea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2007
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Respectul față de angajați George Drăgulin George Drăgulin Bună ziua! Lucrez de aproape cincisprezece ani le un magazin de retail al unei multinaționale prezentă în țara noastră. Pe tot parcursul anului trecut, ... (vezi toată discuția)
Marire salariala....omisa kymy7 kymy7 Buna ziua, Aceasta luna au fost facute mariri salariale in cadrul societatii unde lucrez. Eu nu am primit aceasta marire pe motiv ca am avut concedii ... (vezi toată discuția)
In cadrul unui departament cu 5 oameni - are voie legal, seful ... aztec11us aztec11us In cadrul unui departament cu 5 oameni - are voie legal, seful ierarhic superior ca, timp de ani la rând, să nege unuia dintre angațati concediul de odihnă ... (vezi toată discuția)