Bună ziua!
Lucrez de aproape cincisprezece ani le un magazin de retail al unei multinaționale prezentă în țara noastră. Pe tot parcursul anului trecut, directorul magazinului a folosit orice prilej de a-mi reproșa că eu am cel mai mare salariu dintre angajați și că trebuie să fiu un exemplu și să muncesc mai mult. In luna decembrie am aflat că salariul meu este net inferior altora. Precizez că diferențele de salariu au fost stabilite în luna martie, la mărirea anuală, de același director de magazin. Există vreo lege care să încrimineze un astfel de comportament?
Mulțumesc.
Buna ziua,
Puteti depune o sesizare catre sefii superiori domnului...
Drepturile salariale sunt stabilite de conducerea unitatii ( Consiliul de Administratie...), nu de catre Directorul de magazin.
Dar asta se face in functie de recomandarile safilor din teritoriu... si poate seful dvs. nu a vrut sa faca o "recomandare buna" pentru dvs.
Cum am mai spus, fie discutati cu acel sef si il rugati sa termine cu aceste afirmatii, fie, daca nu intelege, va adresati superiorilor.
Care este atitudinea colegilor dvs. fata de aceste afirmatii?
90% din colegii mei știu că eu am cel mai mare salariu. Excepție fac doar cei care îl au mai mare decât mine. Pe director nu l-am confruntat pentru că este în concediu. Luni o sa incerc o discuție cu el și am să revin cu o completare.
De asemeni, menționez că măririle salariale în compania noastră se stabilesc pe plan local de către directorul de magazin, in funt de bugetul alocat.
Mulțumesc.