avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respectul față de angajați
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respectul față de angajați

Bună ziua!
Lucrez de aproape cincisprezece ani le un magazin de retail al unei multinaționale prezentă în țara noastră. Pe tot parcursul anului trecut, directorul magazinului a folosit orice prilej de a-mi reproșa că eu am cel mai mare salariu dintre angajați și că trebuie să fiu un exemplu și să muncesc mai mult. In luna decembrie am aflat că salariul meu este net inferior altora. Precizez că diferențele de salariu au fost stabilite în luna martie, la mărirea anuală, de același director de magazin. Există vreo lege care să încrimineze un astfel de comportament?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:59, 10 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Puteti depune o sesizare catre sefii superiori domnului...
Drepturile salariale sunt stabilite de conducerea unitatii ( Consiliul de Administratie...), nu de catre Directorul de magazin.
Dar asta se face in functie de recomandarile safilor din teritoriu... si poate seful dvs. nu a vrut sa faca o "recomandare buna" pentru dvs.
Bună ziua!
Nu mă deranjează diferența de salariu ci reproșurile că am cel mai mare salariu ( lucru neadevărat).
Mulțumesc.
Cum am mai spus, fie discutati cu acel sef si il rugati sa termine cu aceste afirmatii, fie, daca nu intelege, va adresati superiorilor.
Care este atitudinea colegilor dvs. fata de aceste afirmatii?
Vedeti si acest articol
[ link extern ]
90% din colegii mei știu că eu am cel mai mare salariu. Excepție fac doar cei care îl au mai mare decât mine. Pe director nu l-am confruntat pentru că este în concediu. Luni o sa incerc o discuție cu el și am să revin cu o completare.
De asemeni, menționez că măririle salariale în compania noastră se stabilesc pe plan local de către directorul de magazin, in funt de bugetul alocat.
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract individual de munca - marire salariu.. ContSters49161 ContSters49161 Problema: In urma unei mariri de salariu din cadrul departamentului meu, am ramas singurul cu salariu vechi. Toti colegii mei, exceptie facind cei noi care ... (vezi toată discuția)
Marire salariala....omisa kymy7 kymy7 Buna ziua, Aceasta luna au fost facute mariri salariale in cadrul societatii unde lucrez. Eu nu am primit aceasta marire pe motiv ca am avut concedii ... (vezi toată discuția)
Cearta,abatere disciplinara,negocieri,comisie,suspendare marysab marysab pe data de 03.03.2010 am avut o discutie mai aprinsa cu una din subalterne.La un moment dat deoarece angajata comenta orice decizie pe care o luam , nu ... (vezi toată discuția)