Buna ziua,
Aceasta luna au fost facute mariri salariale in cadrul societatii unde lucrez.
Eu nu am primit aceasta marire pe motiv ca am avut concedii medicale (si acestea luate pt copil bolnav, foarte bolnav chiar) in anul anterior si pe motiv ca am avut program redus de munca cateva luni (am copil sub 2 ani si nu am mai avut o perioada cu cine il lasa).
Intrebarea este daca: e legal sa nu fi primit aceasta marire pe aceste considerente?
Daca nu, se poate actiona in istanta angajatorul sau ce ar trebui facut pt a mi se face dreptate.
Motivele mi-au fost transmise verbal de catre superior.
Daca angajatorul este o firma privata, atunci este la latitudinea acestuia sa faca ce crede de cuviinta! Dar ar trebui sa discutati cu seful inainte de toate pentru a clarifica situatia.
Depinde ce clauze cuprinde hotararea interna data cu privire la marirea de salariu....daca marirea este generala atunci aveti si dvs dreptul la ea, dar daca este pentru anumite categorii si dvs nu va incadrati atunci este legal ceea ce a facut anagajatorul dvs.
Este societate privata cu capital strain.
Seful mi-a transmis decizia.
O singura persoana din departament era hotarat de catre Consiliul Administrativ sa nu primeasca majorarea si s-a decis sa fiu eu. Insa pe considerentele mentionate mai sus, nefiind plangeri sau nemultumiri ca nu mi-as fi indeplinit sarcinile de munca sau altele asemenea.
Nu sunt greci, nici turci, insa orice natie ar fi as vrea sa stiu daca mi-au fost incalcate niste drepturi (copilul a fost bolnav si este in legilsatia muncii ca am dreptul la program redus pana face copilul 2 ani-indiferent de ce motive as fi avut) si ce se poate face.
Multumesc!