pe data de 03.03.2010 am avut o discutie mai aprinsa cu una din subalterne.La un moment dat deoarece angajata comenta orice decizie pe care o luam , nu realiza sarcinile pe care i le dadeam si punea la indoiala un lucru pe care il realizasem chiar eu cu o o zi in urma strigandu-mi in fata ca sunt mincinoasa si realizand ca nu ajungeam la niciun rezultat am intins mana in fata cu dorinta de a o indeparta de mine.Am atins-o cu varful degetelor pe mandibula.In acest moment a inceput sa planga zgomotos invocand faptul ca am palmuit-o,ca va anunta directiunea si amenintandu-ma cu sotul ei care va avea grija de mine.S-a iscat agitatie venind si adjuncta mea ,careia cu cateva minute inainte ii reprosasem proasta gestionare a turei ei,aceasta incepand sa planga si ea .In aceasta formula am plecat spre seful ierarhic superior,in cabinetul caruia au inceput discutiile,intr-o atmosfera in care parca cine plangea mai spectaculos castiga un premiu.In timp ce urmaream uimita ce se intampla am fost acuzata ca am palmuit colega si ca amandoua sunt foarte stresate de mine in ceea ce priveste realizarea sarcinilor de munca.La intrebarea sefei mele daca e adevarat ca am palmuit angajata ,nedand importanta cuvintelor si socata de circul facut de colege am raspuns ca da.Am parasit incinta dupa care am ajuns in biroul directorului unde am povestit ce s-a intamplat si cerand sa se faca vizionare pe camerele de supraveghere.Din pacate si aici am folosit im mod automat termenul de palma. Ulterior mi-am dat seama ca intre a da o palma si a impinge este diferenta. Abia a doua zi li s-a luat si colegelor mele o nota scrisa cu evenimentele petrecute, zi in care m-am trezit langa mine,pe raion ,cu sotul colegei amenintandu-ma ca ma ia la bataie si ca imi trage un pumn in gura.Socata ,i-am spus ca sunt de acord daca asta crede el ca e bine moment in care a aparut un sef de departament care auzind discutia l-a luat de langa mine si l-a poftit afara.Dupa patru zile in care nu s-a intamplat nimic ne-am impacat si munceam in continuare impreuna. Pe data de 08.03.2010 directorul m-a chemat si m-a intrebat daca stiu ce sanctiuni merit la care i-am raspuns ca nu stiu dar ca ma voi conforma deoarece imi asum raspunderea ca am lasat sa ia amploare atitudinea colegei si nu am anuntat seful de comportamentul ei.Mi-a comunicat ca ma va anunta a doua zi.Nu a fost atunci ci a treia zi cand am fost chemata la biroul personal ca sa scriu o cerere .Am zis ca nu sunt de acord deoarece nu mi-a fost spusa sanctiunea.Am ajuns la director,de la care am aflat ca sunt retrogradata din functie cu diminuarea salariului pe 6 luni si data pe un alt raion.I-am raspuns ca eu am citit ca se poate face doar pe o durata de 60 zile.S-a infuriat si a zis ca ma baga in comisia de disciplina.Am zis ca respect decizia lui.Peste 30 minute a coborat in magazin,a inceput sa controleze raionul pe care il coordonez dupa care,negasind ce sa imi reproseze,a inceput sa imi spuna cat apreciaza ca sunt un om de baza si ca nu vrea sa ma concedieze si sa ma mai gandesc la propunerea de a trece pe un alt raion 6 luni,cu retrogradare si salariu coresp.Dupa o ora de discutii am cedat si am fost de acord cu mutarea.A doua zi dupa aceasta discutie am ajuns iar la personal unde,la sfatul multor colegi am refuzat sa scriu cererea de retrogradare dar mentionand ca nu e nicio problema in a semna o hartie venita din partea magazinului cu decizie de retrogradare si ca sunt de acord sa merg pe noul raion.S-au incins spiritele, mi-a fost aruncata propunerea de a ma transfera la un alt magazin sau de a-mi da demisia.Atunci ,invocand faptul ca relatiile de munca s-au deteriorat si nu se mai poate continua asa am cerut sa fiu concediata.Directorul imi sugeraza ca relatiile pot fi in continuare bune daca scriu cererea.Am fost amenintata cu suspendarea,cu comisia,cu incheierea cartii de munca cu nu mai stiu ce litera...Am zis sa faca ce este corect si am terminat discutia.Mentionez ca lucrez in magazin de aprox. 8 ani timp in care am fost lucrator comercial 1 an,adj. sef raion 2 ani si de 5 ani sunt sef raion .Nu am avut nicio abatere iar munca mi-a fost apreciata si la nivelul centralei fiind in echipa de deschidere a magazinelor din retea.INTREBARILE mele sunt- la ce ma pot astepta mai departe si ce am de facut? Colega mea nu trebuia sa fie si ea convocata pt comisia de disciplina(de ex pt insubordonare)?In ce masura pot cere ca si proba vizionarea imaginilor captate?De unde pot afla daca a fost intocmita nota de serviciu sau referatul de sesizare si decizia de numire a comisiei?Am dreptul sa le citesc?Cand trebuiau intocmite (nota/referatul)?Daca eu sunt suspendata cum mai pot participa la efectuarea cercetarilor?Daca am colegi care au vazut incidentul pot sa cer audierea lor in comisie?
Cercetarea disciplinara intervine numai daca impotriva dv se propune o sanctiune disciplinara inclusiv desfacerea contractului de munca, convocarea dv. in acest sens va fi insotita si de referatul de constarare.Cu ocazia cercetarii aveti drptul de a propune sa fie ascultati ca martori ceilalti colegi de serviciu, inclusiv colega pe care o acuzati de insubordonare si de asemenea sa folisiti si alte mijloace de proba inclusiv inregistrari
Daca eu voi fi suspendata cum voi mai avea posibilitatea sa imi exprim propunerile pt. demonstrarea nevinovatiei?Daca martorii isi vor schimba declaratiile ,deoarece vor fi sub presiunea conducerii daca vor dori sa mai aiba zile bune in magazin,am dreptul eu,ca si angajat, sa cer vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere in cadrul comisieiSe spune ca in cadrul procedurii de cercetare se administreaza probele propuse de parti...dar ce interes are conducerea sa puna la dispozitie aceste imagini atat timp cat eu nu m-am conformat dorintelor nelegale propuse de director calcand astfel peste autoritatea/mandria dansului?