Lucrez intr-un hypermerket ca sef raion. Si ma confrunt cu urmatoarea problema.
- Personalul de pe raion a fost redus , numarul oamenilor este sub limita. Adica din 9 persoane am ajuns la 4. Avem de facut foarte multe , stam peste program.... Aseara am fost de noapte si am avut anumite taskuri. Am comunicat sefului de departament ca nu se pot face toate asa cum a cerut in timpul acesta... Dimineata cand a venit la munca , eu plecasem la ora 9 terminand taskurile cele mai importante ( programul fiind 22:00 - 6:30 ) si am fost sunat si mi-a zis ca dece nu am facut bilet de voie ca sa plec si am fost amenintat ca o sa platesc scump. Ce masuri pot sa iau in acest caz.
Atata timp cat dvs v-ati facut datoria si ati respectat programul ,in mod legal acesta nu are ce sa va reproseze,mai ales daca nu vi s-a comunicat ca trebuie sa stati mai mult si ca va vor fi platite orele suplimentare.
Mergeti la directorul sociatatii si formulati o reclamantie scrisa impotriva sefului de departament care o comportare abuziva.
Problema este ca totul pleaca de la directorul de magazin. El este capul rautatilor. A zis ca programul sa nostru se face dupa cum vrea magazinul, nu dupa cum vor angajati. Iar statul peste program este o regula, am avut si 36 de ore muncite incontinu fara nici un ban in plus.