avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Începerea lucrului cu 15 min înaintea programului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Începerea lucrului cu 15 min înaintea programului

Salut! Lucrez într-o companie de aproape 7 ani și, în tot acest timp, m-am confruntat cu o mulțime de inepții venite din partea șefului direct. Cea mai recenta ar fi ca sunt depunctat la evaluarea lunara pe motiv ca, și va rog sa nu râdeți, nu vin mai devreme la lucru. Am avut zeci de discuții pe aceasta tema fără nici un rezultat.
Situația sta cam asa, se face programarea și se stabilește programul pe toată luna, timpul de lucru spre exemplu 8:00 - 18:00 (9 ore + 1 ora pauza). Seful meu zelos vrea sa venim la 7:45 - 7:50 pe motiv ca sunt lucruri de făcut înainte de deschiderea magazinului. Pontajul se face electronic dar acest timp înainte de ora 8 nu se ia în calcul. Șeful motivează faptul ca în regulamentul de ordinea interioara spune ca trebuie sa fim cu cel puțin 15 minute înainte de începerea programului la punctul de lucru, fără sa specifice ca pontat sau pe raionul pe care lucrez. Și pentru ca acel timp nu se ia în considerare de ce as fi obligat sa ma prezint mai devreme?? Cum ar putea sa ma afecteze faptul ca întru în magazin cu 3 minute înainte de începerea programului și nu cu 15 cum și-ar dori acest șef zelos? Întreb pentru ca eu personal am citit și recitit codul muncii și nu găsesc nimic concret. Mi-aș dori un răspuns din partea unui avocat pentru ai demonstra șefului meu ca nu este legal ceea cerinta lui fără sa fiu nevoit sa ajungem la certuri pe la directorul de magazin. Deși pe mine acest comportament al lui și acele evaluări ma afectează la salariu.
Va mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Lucrat 8 ore, platit 7 ore Claark Claark Buna ziua! La firma unde lucrez, intr-o saptamana am intarziat de mai multe ori. Serviciul meu incepe la 7:00, era cand am ajuns la 7:15, 7:05 sau la 7:00, ... (vezi toată discuția)
Program de munca vasilmia vasilmia Lucrez la o companie, formata din mai multe segmente , unde programul de lucru este de 8 ore.Schimbul 1 de la ora 7-15.La intrare muncitorii se ponteaza in ... (vezi toată discuția)
Programul inegal de munca si plata pentru acesta RAMONARAMMY RAMONARAMMY Buna ziua ! Am si eu nevoie de niște informații pe care nu le găsesc nicăieri explicate concret. Se da următoarea situație: In CIM este specificat ... (vezi toată discuția)