avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de munca

Lucrez la o companie, formata din mai multe segmente , unde programul de lucru este de 8 ore.Schimbul 1 de la ora 7-15.La intrare muncitorii se ponteaza in functie de cum vin autobuzele(transport asigurat de firma),incepand cu ora 6.10 pana la 7.Reprezentantii unor segmente spun ca trebuie sa ne pontam pana la 6,30 ,altii pana la 6,44.La plecare unii spun ca de la orele14,46 ne putem ponta ,altii la orele 15.Problema este ca cei care au pontat inainte de orele15 sunt solicitati sa recupereze minutele in timpul liber, iar pentru un minut pontat inainte trbuie sa lucreze 30 minute.Va inchipuiti ca trebuiesc lucrate zile intregi pentru catava minute .Cred ca acest lucru este un abuz din partea sefilor de segment.Inca un lucru, ni s-a interzis sa mai venim cu sandale in incinta fabricii,(de acasa), din cauza unui accident.Asta este o masura aiurita avand in vedere ca vara sunt si 35 de grade.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 19 Iulie 2016
Pontarea la venirea in societatea trebuie sa se face pana la ora 7.00, iar dupa ora 15.00 pontarea pentru plecare.

Intr-adevar, pontarea inainte de ora 15.00 poate fi subiect al recuperarii acelei perioade.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foaia de prezenta - nereguli ramy84 ramy84 Societatea unde imi desfasor activitatea a avut un control de al ITM, in urma caruia s-au instituit niste masuri de urmat. Una dintre aceste masuri este ... (vezi toată discuția)
Rotunjirea orelor de muncă cu 15 minute Memleak Memleak Bună ziua, Am o curiozitate personală legată de pontarea automată a orelor de muncă. O anume firmă folosește un sistem automat de pontare iar acel ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru cu cartele de acces cyan cyan De aproximativ 3 luni fost introdus sistemul de pontare cu cartele de acces. Nu comentez calitatea cartelelor care este deplorabila, numele angajatului fiind ... (vezi toată discuția)