avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp de lucru cu cartele de acces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de lucru cu cartele de acces

De aproximativ 3 luni fost introdus sistemul de pontare cu cartele de acces. Nu comentez calitatea cartelelor care este deplorabila, numele angajatului fiind scris cu un marker permanent care deja a inceput sa se stearga.
Pentru intocmirea pontajului se merge in continuare pe sistemul clasic cu formulare.
Nu a fost intocmita vreo procedura de acces care sa detalieze modalitatea de acces intrare/iesire, cum se procedeaza daca pleci in interes de serviciu si nu te mai intorci in ziua respectiva, etc.
Ideea este ca dir.gen. a impus regula sa se ia drept referinta pontajul electronic la plata salariilor, daca intarzii sa se taie ora respectiva. Bineinteles ca daca depasesti programul de lucru atunci orele nu se platesc.

Intreabarea vizeaza faptul urmator, daca vii mai devreme de ora impusa ptr inceperea programului de lucru (7.00) cu 10, 15, 30 de minute, se poate pleca mai devreme decat ora impusa de plecare 15.30 in conditiile in care realizezi timpul normal de lucru de 8 ore? In aceasta perioada lucrezi, nu astepti sa sune sirena si sa incepi lucrul.
Exista un temei legal pentru asa ceva sau trebuie respectat cu strictete programul de lucru de incepere/terminare ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:02, 14 Martie 2014
Toate aspectele mentionate de dvs. trebuiesc reglementate prin Regulamentul de ordine interioara al firmei (ROI), document care se prelucreaza sub semnatura cu toti salariatii.
Sindicatului (daca este organizat in unitate) sau reprezentantilor lucratorilor le revine sarcina negocierii cu angajatorul a acestor prevederi si la consemnarea acestora in ROI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari codul muncii mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Avand in vedere noilor prevederi ale Codului Muncii, ca angajatorul sa tina evidenta orelor prestate zilnic de salariati, cu evidentierea orei de ... (vezi toată discuția)
Program lucru excesiv de strict BX BX O companie are sisteme de acces poarta care contorizeaza intrari/iesiri pesonal. Dupa acestea se face pontajul. Problema este ca la 1 min de intarziere sau de ... (vezi toată discuția)
Deplasari in timpul programului NicusorPlat NicusorPlat Buna ziua Lucrez la o societate care executa lucrari pe tot teritoriul judetului motiv pentru care se fac deplasari care pot depasi chiar 100 Km . Programul ... (vezi toată discuția)