Buna ziua! Avand in vedere noilor prevederi ale Codului Muncii, ca angajatorul sa tina evidenta orelor prestate zilnic de salariati, cu evidentierea orei de incepere si de sfarsit a programului de lucru, este suficient daca pontajul salariatilor si Regulamentul intern, care prevede orele intre care se desfasoara schimburile?
Va multumesc!
Spre știința mea, dacă angajatul desfășoară activități de teren sau în mai multe puncte de lucru, cum se evidențiază prezența în baza căreia se face pontajul?
In acest caz, in practica intalnita, unui angajatori au mentionat ca la inceputul programului salariatii trebuie sa fie prezenti la locul existentei condicii de prezenta, iar sfarsitul programului in functie de activitatea desfasurata fie la sediu vin, fie telefonic. Altii au mentionat efectuarea prezentei la pct de lucru.
Eu inteleg ca, zilnic, trebuie mentionata ora venirii si ora plecarii. In functie de acestea se evidentiaza in pontaj orele lucrate. Nu vad cum poate fi mentionata ora venirii sau ora plecarii in pontaj. Din pacate cred ca se va reveni la vechile condici de prezenta.