avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Condica de prezenta obligatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Condica de prezenta obligatorie

Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta.
Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza servicii la terti, cum ar fi agentii de vanzari sau oamenii de service care presteaza servicii la domiciliul clientului, de multe ori la orele solicitate de client, drept pentru care isi organizeaza singuri programul zilnic?
??
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:32, 19 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Ce text de lege prevede obligativitatea condicii de prezenta?
Multumesc pentru detalii, dar tot nu inteleg cum sa fac.
Oamenii de teren nu vin la birou sa faca prezenta. Si-o fac singuri?

Nu au program fix, nici macar continuu; si eu, si dvs, si altii sigur am solicitat unui meserias sa vina seara sa faca o reparatie, cand suntem acasa...

Societatea, bineinteles are grija ca ei sa nu stea degeaba pe salariu si ii urmarim prin GPS, aproximand cand dureaza o interventie x numarul lor zilnic.

Dar condica de prezenta nu pot sa fac!
Daca ii chem pe oameni la 08.00 si la 17.00 la birou sa semneze condica, le-am stricat toate programarile si societatea pierde banii.

Dar pe Stat oricum nu-l intereseaza sa ma ajute sa castig... As zice, ba din contra!
Ar fi o solutie ca prin telefon sa va comunice ora de incepere a programului si ora de terminare a acestuia .
Pe acelasi motiv am fost si eu la ITM deoarece nu stiam cum vor proceda acele personae agenti vanzari directori etc , care la inceputul programului sunt intr-o sedinta cu clientul si nu la birou sa semneze condica. Am fost sfatuita ca acest lucru tine de organizarea societatii si ca de preferat este bine sa se avidentieze cum vor semna aceste personae condica. sa ca am facut o procedura de intocmire si completare a condicii de prezenta unde am semnalat faptul ca datorita sarcinilor de service aceste personae sus mentionate nu vor putea sa semneze condica iar responsabilul cu condica va complete in aceasta unde se afla acea persoana si programul de lucru pe care il are.

Alte discuții în legătură

Modificari codul muncii mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Avand in vedere noilor prevederi ale Codului Muncii, ca angajatorul sa tina evidenta orelor prestate zilnic de salariati, cu evidentierea orei de ... (vezi toată discuția)
Implementare program flexibil marianflorinl marianflorinl Cum pot introduce in CIM al unui angajat part-time, posibilitatea de program flexibil? (vezi toată discuția)
Condica pontaj valabila? iela100 iela100 buna ziua, Daca angajatii unei firme au condica de prezenta la intrare si semneaza zilnic completand ora sosirii si ora plecarii si intrucat avand un program ... (vezi toată discuția)