avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salut.O persoana angajata la buget vine la munca dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salut.O persoana angajata la buget vine la munca dar nu semneaza ...

Salut.O persoana angajata la buget vine la munca dar nu semneaza condica de prezenta.Condica se ridica dimineata la ora 7.Acel coleg munceste ,este prezent fizic .Se incalca legislatia in ceea ce priveste pontarea si plata respectivului coleg?Pontajul se jace in conformitate cu condica de prezenta.Daca DA,cine este responsabil,cel care incheie pontajul ?Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 9 Iunie 2021
Greseala este , in primul rand, a salariatului care nu semneaza condica.

In al doilea rand, cel care intocmeste pontajul deoarece nu atrage atentia privind nesemnarea condicii de prezenta.

Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.

De regulă, in sectorul bugetar , evidenţa orelor prestate de salariat se face prin intermediul condicii de prezenţă.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog,care este temeiul legal pentru modul de intocmire a pontajului ( angajat la bugetari) (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu un raspuns,angajatorul este ... cristina1193 cristina1193 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns,angajatorul este obligat sa aiba condica de prezenta la sediul firmei si daca este obligat sa mi o puna la ... (vezi toată discuția)
Semnatura condica dinodana11 dinodana11 Sunt CMI-Cabinet medical individual si am angajat cu jumatate de norma kinetoterapeut ,care are program flexibil ,cand este nevoie ,la solicitari, Cum ... (vezi toată discuția)