avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnatura condica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnatura condica

Sunt CMI-Cabinet medical individual si am angajat cu jumatate de norma kinetoterapeut ,care are program flexibil ,cand este nevoie ,la solicitari,
Cum semneaza in condica de prezenta?Este obligatoriu sa semneze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 4 Ianuarie 2018
Angajatorul e liber să stabilească dacă angajații au sau nu obligația de semna evidențele zilnice de lucru.
www.avocatnet.ro/articol_463...
Buna seara,
Condica de prezenta nu este obligatorie.
Controlul de la ITM solicita in primul rand condica de prezenta ,iar lipsa acesteia se poate solda cu amenzi foarte mari.In ce baza legala se poate contracara aceasta atitudine.
Potrivit art.119 C.mun., angajatorul are obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit al programului de lucru, și de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidență, ori de câte ori se solicită acest lucru.

Pe cale de interpretare,
legiuitorul nu a reglementat obligativitatea folosirii condicii de prezenta si nici semnatura salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta începând cu august 2017 anymaryh anymaryh Buna ziua, Cu referire la condica de prezență conf cerințelor începând cu august 2017: în art de lege nu precizează dacă trebuie neapărat pe format ... (vezi toată discuția)
Acte angajati condica de prezenta unde trebuie ca angajatii sa ... Thefkingburger Thefkingburger Acte angajati Condica de prezenta unde trebuie ca angajatii sa semneze la venire si plecare in unitate, este obligatorie prin lege? Dar fisa postului si ... (vezi toată discuția)
Pontaj soferi dianapav dianapav Buna ziua, Pentru angajatii pe posturile de soferi profesionisti cum se semneaza condica de prezenta? Cum se aplica obligatia de evidentiere a orelor ... (vezi toată discuția)