avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate RamonaMDi

Activitate RamonaMDi

Buna ziua!
Sotul meu are o aventura recunoscuta, cu o femeie casatorita.
Ameninta de doua luni cu divort, dar nu il depune.

Are vreun avantaj sau dezavantaj acela dintre soti care depune primul actele de divort?
Nu prea vad de ce ar fi complicata situatia. Este, in fapt foarte simpla.

Sotul si fratele lui au mostenit o casa. Au vandut-o, au impartit banii, fiecare a primit 35mii euro in cont separat.

Sotul meu, cu cei 35mii, a cumparat in 2020 terenul care costa atunci fix 35mii, cu banii direct din cont, ne-a trecut pe amandoi proprietari in CF si contract. Nu exista nicaieri in acte mentiunea expresa ca terenul este cumparat cu banii mosteniti sau este al lui.

Terenul acum valoreaza 100mii euro. Normal este, si moral, ca el sa isi ia inapoi mostenirea, cei 35mii, iar restul, 65mii, subt profit comun, sa se imparta la doi.

Si eu am luat de la el o celula si atat, acum 16 ani, am dezvoltat-o, am nascut-o, am crescut-o pe fata singura, fara implicarea lui, dar acum, aparent, legal, fata este si a lui....deci acelasi principiu, nu credeti? Desi da, stiu ca vorbesc despre o fiinta, nu despre bunuri, dar principiul comunitatii ar trebui sa primeze. La urma urmei asta inseamna casatorie, nu? Ca impartim totul, la bine si la greu.

Buna ziua. Sotul a mostenit in 2020 35.000 de euro. Cu ei, in 2020 a cumparat un teren si ne-a trecut pe amandoi proprietari. In Cartea Funciara actuala suntem amandoi trecuti proprietari in comun. Pretul prezent al terenului este 100.000 euro. Sotul acum vrea divort si sustine ca terenul este numai al lui si nu face parte din masa partajabila. Are dreptate sau nu?
Bună ziua!

Dacă dezvolt o aplicație pentru Android și vreau să includ informații din fluxul RSS (informații publice) al unei instituții publice, de exemplu al unei primării, trebuie să cer acordul instituției ori nu?

Mulțumesc!