avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate imiha

Activitate imiha

Demos a scris:

Ma bucur ca ceea ce am postat a reusit macar sa va faca sa ganditi!
Dpdv tehnic, coloana dvs de apa personala este bransata pe aceeas magistrala a blocului, iar conducta de gaze care furnizeaza energia pt centrala personala este bransata pe aceeas magistrala de gaze comuna.
Notiunea de codominium include faptul ca problemele comune se rezolva in comun intr-un cadrul legal strict.
Procedand la fel ca cei care v-au refuzat dreptul la o viata corecta, civilizata si confortabila, nu respectati legea si nici nu dati semne de a intelege sensul vietii la bloc.
Pe acest site se dau sfaturi juridice care pot sa nu mearga intotdeauna in sensul dorit de catre cel care supune comunitatii problemele sale.
Cum nu facem politica pe acest site, evitati va rog polemicile inutile.

Nu eu am vrut polemica, si nici lectii de civica si conduita....Sunt f toleranta......Asta nu inseamna ca sunt proasta sau rau intenrionata ....Dvoastea sunteti cel care ar trebui sa se limiteze la polemici.... V-am raspuns ironic, oarecum, asemeni comentului dvoastra...
Pt tantari, exista Raid!!!!!
))))Nu știați ??? Vi-l recomand si va spun ca e mega eficient, mai ales cel cu rezerva lichida, asemeni AmbiPur)))

imiha a scris:

Dupa dvoastra, ar trebui sa deschidem un proces , noi, cei de la 4, pt recuperare.... Da, si noi ne-am gândit , ca doar de-aia am incercat aici sa aflu ce sanse avem. Din pacate, nu avem timp, nervi si bani pt a sta prin tribunal....Si daca imi spuneti ca dvoastra ati fi asa de dragut si darmic incat, daca v-ati repara acoperisul suportand singur si sumele altor 4 ap ( 5 suntem pe coloana) , si ati sari binevoitor cu bani la urmatoarele reparatii ale subsolului si casei scărilor , dati-mi voie sa nu va cred si sa va spun ca mesajul dvoastra pt mine a fost, oarecum, malitios......
imiha a scris:

Da! Nu voi mai contribui la reparatiile comune ale blocului decat atunci cand restul proprietarilor de pe scara achita, fiecare, atat cat am suportat noi, et 4 , costul acoperisului..... Si daca, doamne fereste!!, s-ar întâmpla una din supozitiile d-voastra , la fel as proceda!! Daca dvoastra ati cheltui din propiul buzunar 10000, pt reparatia unui bun comun , iar pe deasupra ar trebui sa schimbati tavan, parchet si mobila intr-o cam, ce ati face???? Apropo de apa, am coloana separata individuala....in caz de avarie, e bunul meu propriu si logic ca il repar!! Conductele de gaz din exteriorul apartamentelor , din cate stiu, sunt ale firmei furnizoare....Cat despre incalzire, am centrala....Asa ca.....Da, aplic legea talionului))))

Demos a scris:

Atitudinea dvs ma face sa gandesc ca suntem intradevar prea draguti si dam orzul pe gaste!
Deci ati hotarat sa nu aplicati metodele legale si vreti sa aplicati legea talionului.
Ca sa va dati seama de cat de aiurea este aceasta forma de "gandire, reflexie", doua exemple:
1) daca la subsol va avea loc o explozie de gaze care va afecta structura de rezistenta a blocului sunteti sigur ca nu ati fi preferat sa participati la cheltuielile de reparatii si intretinere ale conductelor de gaze inainte ca explozia sa se produca?
2) daca magistrala de apa calda se fisureaza (deci atat apa calda sanitara cat si incalzirea vor fi inchise) in plina iarna inundand subsolul sunteti sigur ca nu veti pune mana la buzunar? Precizez ca in afara inconvenientului momentan balta din subsol va produce tantari care nu stiu ca dvs ati reparat acoperisul, deci vor vizita locatarii indiferent de etaj! LOOL

Pt tantari, exista Raid!!!!!
))))Nu știați ??? Vi-l recomand si va spun ca e mega eficient, mai ales cel cu rezerva lichida, asemeni AmbiPur)))

imiha a scris:

Dupa dvoastra, ar trebui sa deschidem un proces , noi, cei de la 4, pt recuperare.... Da, si noi ne-am gândit , ca doar de-aia am incercat aici sa aflu ce sanse avem. Din pacate, nu avem timp, nervi si bani pt a sta prin tribunal....Si daca imi spuneti ca dvoastra ati fi asa de dragut si darmic incat, daca v-ati repara acoperisul suportand singur si sumele altor 4 ap ( 5 suntem pe coloana) , si ati sari binevoitor cu bani la urmatoarele reparatii ale subsolului si casei scărilor , dati-mi voie sa nu va cred si sa va spun ca mesajul dvoastra pt mine a fost, oarecum, malitios......
imiha a scris:

Da! Nu voi mai contribui la reparatiile comune ale blocului decat atunci cand restul proprietarilor de pe scara achita, fiecare, atat cat am suportat noi, et 4 , costul acoperisului..... Si daca, doamne fereste!!, s-ar întâmpla una din supozitiile d-voastra , la fel as proceda!! Daca dvoastra ati cheltui din propiul buzunar 10000, pt reparatia unui bun comun , iar pe deasupra ar trebui sa schimbati tavan, parchet si mobila intr-o cam, ce ati face???? Apropo de apa, am coloana separata individuala....in caz de avarie, e bunul meu propriu si logic ca il repar!! Conductele de gaz din exteriorul apartamentelor , din cate stiu, sunt ale firmei furnizoare....Cat despre incalzire, am centrala....Asa ca.....Da, aplic legea talionului))))

Demos a scris:

Atitudinea dvs ma face sa gandesc ca suntem intradevar prea draguti si dam orzul pe gaste!
Deci ati hotarat sa nu aplicati metodele legale si vreti sa aplicati legea talionului.
Ca sa va dati seama de cat de aiurea este aceasta forma de "gandire, reflexie", doua exemple:
1) daca la subsol va avea loc o explozie de gaze care va afecta structura de rezistenta a blocului sunteti sigur ca nu ati fi preferat sa participati la cheltuielile de reparatii si intretinere ale conductelor de gaze inainte ca explozia sa se produca?
2) daca magistrala de apa calda se fisureaza (deci atat apa calda sanitara cat si incalzirea vor fi inchise) in plina iarna inundand subsolul sunteti sigur ca nu veti pune mana la buzunar? Precizez ca in afara inconvenientului momentan balta din subsol va produce tantari care nu stiu ca dvs ati reparat acoperisul, deci vor vizita locatarii indiferent de etaj! LOOL

imiha a scris:

Demos a scris:

Demos a scris:

E aberant sa pui perderi de apa calda la cei cu centrala ..... Daca as fi in locul lor , nu as plati nici un leu ......
Mdaa ..... Traim in Romania ......Propietarii cu un consum infim au refuzat constant verificarile apometrelor din casa ......Asta pana in urma cu cativa ani , cand au ramas putini pe coloana comuna si nu le-a mai convenit sa plateasca pausalul , nici sa fure , ca practic furau de la ei ..... Diferenta s-a vazut chiar din prima luna cu coloana individuala .... Daca in trecut aveau un consum de 1-2 mc , brusc au sarit la 10-11 mc , sau chiar mai mult .......Chiar i-am atins si le-am spus ca si-au montat contoare defecte ))))..... Si apropo de apometrele din caseta distribuitorului .... Noi le-am cumparat , noi facem verificarea periodica , la 5 ani . Regia vine doar si sigileaza , in baza actului de verificare.....
vali m , M-ati lasat masca !!!! Cum adica mariti pretul mc , ca sa acoperiti furtul unora de apa ?????? Pai asta nu e tot furt ???????
Eu nu vad utilitatea in folosul cetateanului , a asociatiilor de propietari , decat cu miiici exceptii .....Ani de zile am suportat consumul de apa al vecinilor care , in nesimtirea si hotia lor , dadeau un metru cub citire , 4-5 persoane in casa . Evident , pausalul se impartea in mod egal , vesnic erau 7-8 chiar si 10 mc lunar pe factura ..... Eu, 2 pers , cu un consum de 8-9 mc pe luna , plateam pausal inca o data consumul meu . Cei cu 4-5 pers plateau un mc + pausalul , adica jumatate din ce plateam eu . Noroc ca cei de la regia apei au montat distribuitoare de apa , prevazute cu exact atatea robinete in functie de nr de ap de pe scara. Mi-am facut coloana separata , cu apometrul pe distribuitor , care distribuitor e conceput fix ca si contoarele de curent , individuale , in caseta , la intrare in bloc . Si asa am scapat de facturile duble , chiar triple .....Sa nu va imaginati ca atarna tevi de apa peste tot .....Sunt mascate in nisele vechii instalatii comune a blocului ....... Platesc exact ce consum ! Nu inteleg de ce nu se poate in toate orasele sa se faca la fel ...... Si NU avem din 97 asociatie de propietari , care ar fi generat costuri inutile ..... E mult mai bine pe cont propriu . Toate utilitatile sunt cu contor individual , nimic la comun , debransata de la reteaua de termoficare ( alti hoti cu costuri uriase si servicii jalnice sau inexistente) , cu centrala proprie ( nu am platit niciodata mai mult de 200 ron pe timp de iarna , gazul ) de 12 ani ..... Deci .... Acolo unde edilul vrea sa puna stop hotilor , reuseste ......
Multumesc mult pt raspuns !!!!.......Ar fi fost un cost dublu sa facem alt proiect , autorizatii , etc .....Eram disperati , apartamentele , mobila erau afectate la fiecare ploaie , iar un ultima vreme a fost potop ..... Garantie avem , dar nu oficiala ..... Vecinilor nu le-a pasat , desi apa a juns si la et 3 , evident , nu in acceasi masura ca la 4 ......Casa scarii a ramas partial nefacuta , un sfert ..... Ploua de ajunge la parter .... Asta e !!! Cum am spus , avem doar facturile de materiale , legal , cu un cost f piperat ...... Daaar , insuficient ..... Oricum , nu avem timp , bani si nervi pt un proces de recuperare , date fiind conditiile ..... Am scapat de spaima viitoarelor ploi !!!!)))) Si ne-am linistit , noi , cei de la 4 ....... De-acum , daca 30 de ani am contribuit la reparatiile vesnice ale subsolului , s-a terminat !! Cum nu le-a pasat de acoperis , nici mie nu imi va mai pasa de subsol !!Inca o data , multumesc mult !!!