avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparație acoperiș din fonduri proprii. Cum putem ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparație acoperiș din fonduri proprii. Cum putem recupera cota-parte de contribuție ce ar reveni fiecăruia?

Am schimbat complet acoperisul blocului in care locuiesc de 30 de ani si sunt propietara . Initial a fost tigla , care s-a degradat constant . Inifiltratiile de apa au afectat toate ap de la et 4 , 3 la numar . Mie mi-a cazut o bucata imensa din mijlocul tavanului dintr-o camera . Recent am inlocuit tigla cu sindrila , am schimbat toate jgheaburile , burlanele .
, impreuna cu ceilalti 2 vecini de pe palier . Avem facturi pe materiale , nu si pe manopera .Blocul nu are asociatie de propietari . Costul a fost destul de ridicat , aproximativ 30000 , Sunt 14 ap pe scara , contributia vecinilor fiind derizorie , 600 ron . Cum putem recupera cota parte de contributie ce ar reveni fiecaruia ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: imiha , utilizator 12:11, 9 August 2018
Cota parte de contributie ce ar reveni fiecaruia se poate recupera prin intermediul instantei, in eventualitatea in care nu se achita de buna-voie......
Daca amiabil proprietarii nu inteleg sa achite cota individuala,forma de recuperare este iinstanta de judecata
Lucrarea de inlocuire acoperis a fost executata de persoana fizica sau de operator autorizat?
Pentru executia noului acoperis din alte materiale aveti proiect tehnic,autorizatie de constructie ?
Aspectul ca nu detineti documente justificative si nici garantie pot constitui impedimente pentru recuperare c/v inlocuire acoperis
Multumesc mult pt raspuns !!!!.......Ar fi fost un cost dublu sa facem alt proiect , autorizatii , etc .....Eram disperati , apartamentele , mobila erau afectate la fiecare ploaie , iar un ultima vreme a fost potop ..... Garantie avem , dar nu oficiala ..... Vecinilor nu le-a pasat , desi apa a juns si la et 3 , evident , nu in acceasi masura ca la 4 ......Casa scarii a ramas partial nefacuta , un sfert ..... Ploua de ajunge la parter .... Asta e !!! Cum am spus , avem doar facturile de materiale , legal , cu un cost f piperat ...... Daaar , insuficient ..... Oricum , nu avem timp , bani si nervi pt un proces de recuperare , date fiind conditiile ..... Am scapat de spaima viitoarelor ploi !!!!)))) Si ne-am linistit , noi , cei de la 4 ....... De-acum , daca 30 de ani am contribuit la reparatiile vesnice ale subsolului , s-a terminat !! Cum nu le-a pasat de acoperis , nici mie nu imi va mai pasa de subsol !!Inca o data , multumesc mult !!!
Atitudinea dvs ma face sa gandesc ca suntem intradevar prea draguti si dam orzul pe gaste!
Deci ati hotarat sa nu aplicati metodele legale si vreti sa aplicati legea talionului.
Ca sa va dati seama de cat de aiurea este aceasta forma de "gandire, reflexie", doua exemple:
1) daca la subsol va avea loc o explozie de gaze care va afecta structura de rezistenta a blocului sunteti sigur ca nu ati fi preferat sa participati la cheltuielile de reparatii si intretinere ale conductelor de gaze inainte ca explozia sa se produca?
2) daca magistrala de apa calda se fisureaza (deci atat apa calda sanitara cat si incalzirea vor fi inchise) in plina iarna inundand subsolul sunteti sigur ca nu veti pune mana la buzunar? Precizez ca in afara inconvenientului momentan balta din subsol va produce tantari care nu stiu ca dvs ati reparat acoperisul, deci vor vizita locatarii indiferent de etaj! LOOL
Da! Nu voi mai contribui la reparatiile comune ale blocului decat atunci cand restul proprietarilor de pe scara achita, fiecare, atat cat am suportat noi, et 4 , costul acoperisului..... Si daca, doamne fereste!!, s-ar întâmpla una din supozitiile d-voastra , la fel as proceda!! Daca dvoastra ati cheltui din propiul buzunar 10000, pt reparatia unui bun comun , iar pe deasupra ar trebui sa schimbati tavan, parchet si mobila intr-o cam, ce ati face???? Apropo de apa, am coloana separata individuala....in caz de avarie, e bunul meu propriu si logic ca il repar!! Conductele de gaz din exteriorul apartamentelor , din cate stiu, sunt ale firmei furnizoare....Cat despre incalzire, am centrala....Asa ca.....Da, aplic legea talionului))))

Demos a scris:

Atitudinea dvs ma face sa gandesc ca suntem intradevar prea draguti si dam orzul pe gaste!
Deci ati hotarat sa nu aplicati metodele legale si vreti sa aplicati legea talionului.
Ca sa va dati seama de cat de aiurea este aceasta forma de "gandire, reflexie", doua exemple:
1) daca la subsol va avea loc o explozie de gaze care va afecta structura de rezistenta a blocului sunteti sigur ca nu ati fi preferat sa participati la cheltuielile de reparatii si intretinere ale conductelor de gaze inainte ca explozia sa se produca?
2) daca magistrala de apa calda se fisureaza (deci atat apa calda sanitara cat si incalzirea vor fi inchise) in plina iarna inundand subsolul sunteti sigur ca nu veti pune mana la buzunar? Precizez ca in afara inconvenientului momentan balta din subsol va produce tantari care nu stiu ca dvs ati reparat acoperisul, deci vor vizita locatarii indiferent de etaj! LOOL

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri radet VladimirC VladimirC Buna ziua, Prin subsolul blocului unde locuiesc, trec doua conducte magistrale apartinand RADET. Vreau sa va intreb daca pot solicita RADET-ului ( in ... (vezi toată discuția)
Refuz inlocuire coloane verticale de apa rece (ar) si apa calda menajera (acm) tucudrag tucudrag Buna ziua stimati membri! In blocul in care locuiesc, in baza hotararilor AG din 2014 si 2015, s-a inceput înlocuirea vechilor conducte metalice verticale de ... (vezi toată discuția)