avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate Nicușor Nicu

Activitate Nicușor Nicu

Răspuns la discuția Specimen de Semnătură
Bună ziua! O firmă din Olanda, fără punct de lucru în România, are un reprezentant, care a semnat anumite documente în numele și pentru firma în cauză, iar un număr de 8 semnături date în fața organului de cercetare penală sunt total diferite. Este strictă folosirea unei semnături? Este o suspiciune rezonabilă a unor falsuri? Nu știu ce să mai fac în situația aceasta....Mulțumesc!

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Nu inteleg cum sunteți reprezentant legal din România fara ca firma sa aibă un punct de lucru aici. Reprezentantul legal al unei societăți este administratorul acesteia. Sunteți administratorul societății?

Ce fel de acte doriți sa semnați?

Specimenul de semnătura este unul si același si se depune la registrul comertului.

Poate un reprezentant legal din România, să semneze actele unei firme străine fără punct de lucru în România și să aibă două semnături diferite? Este obligatoriu un Specimen de Semnătură? Mulțumesc!
În anul 2010, am făcut restructurarea unui Credit ipotecar, ocazie cu care am aflat că acest Credit a fost Cesionat către o firmă străină, în anul 2013, am incercat să refinatez acest Credit la alte bănci, dar acesta și nici firma nu au fost găsite în baza de date Birou de Credit și BNR, ulterior am aflat că această firmă este ne autorizată pentru a Cesiona un credit ipotecar în baza legii 190/1999, problema este că Banca a semnat un Contract de Administrare Activitate financiare cu firma Cesionară, însă din contractul semnat rezultă faptul că nu poate modifica documentele,, pentru a nu se confunda, Modificarea documentelor, o face Beneficiarul, prin reprezentant legal,,....pe antetul AA, apare la Părții în mod înșelător Banca care a vândut Creanța, firma care nu are același rang cu o instituție Bancară și nu are capacitatea de a Cesiona creditul ipotecar, semnătura AA este făcută de Directorul de Sucursală, din decizia de punere în funcție și depusă la ORC nu există procură sau o împuternicire dată de firma Cesionară, reprezentantul legal are semnătura in fotocopie și eu ca debitor. Actul Adițional semnat în condițiile relatate mai sus...este lovit de nulitate absolută sau fals..?
Multumesc!
O instituție Bancară, a Cesionat un Credit în anul 2008. În anul 2010, semnz un Act Adițional, în care una dintre părți este tot Banca ,,Creditor Inițial,, prin Directorul de Sucursală , împuternicit prin Decizie pentru documente ale Băncii prin Sucursală, firma care a Cesionat Creanța ,, Creditor,, prin reprezentant legal și eu Debitor. Ulterior am descoperit faptul că, în urma Cesionii s-a semnat un Contract de Administrare Activite, în care este specificat în mod clar ,, Modificarea de documente,, o face firma Cesionară, prin reprezentant legal, firma nu este autorizată pe cesonarea unui Credit ipotecar, semnătura reprezentantului legal, este fotocopiată, pe un document original. Actul Adițional semnat, în condițiile relatate mai sus, este valabil sau nul ,fals ...Vă mulțumesc!
În anul 2011 un domn avocat a semnat un Contract de reprezentare juridică pentru o firmă având cabinet individual, în anul 2013 apare înregistrare de asociază în SCP, conform tabloul avocatilor din Barou apare asociații un avocat din anul 2014 și un avocat din anul 2018, domnul avocat din anul 2014, depune la dosarul cauzei o împuternicire avocațională pentru contractul din anul 2011, cu ștampila SCP, la dosarul cauzei nu este depusă o delegație de substituire sau alte documente, din care să reiasă calitatea de Reprezentant Legal pentru contractul din anul 2011....Are calitatea de Reprezentant Legal pentru contractul din anul 2011, domnul avocat asociat și intrat in Barou în anul 2014, iar la dosarul cauzei nu există alte documente din care să reiasă reprezentare juridică pentru dosarul din anul 2011....? Vă mulțumesc...!
Răspuns la discuția Amenda RATB
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestația procesului verbal de constatare a contravenției, verificarea dreptului de a legitima persoane, autorizare folosirii datelor cu caracter personal și calitatea agentului constatator de a sancționa contravențional, dacă aveți cardul valabil cu ,ora, ziua, mijloc de transport unde s-a constatat presupusa faptă.....plângere împotriva procesului verbal de contravenție la Judecătorie...

x01009220 a scris:

Buna ziua,
Am fost amendata pe RATB pentru ca am scotocit in geanta dupa cardul cu bilete si nu l-am scos destul de rapid cum doreau controlorii. M-au amendat si nu am vrut sa semnez amenda drept care mi-au spus s-o astept acasa. Am fost amendata pe data de4 ianuarie 2019 si hartia a venit la posta astazi 15.02. 2019. Intrebarea mea este daca pot contesta aceasta amenda si care este procedura avand in vedere ca a ajuns atat de tarziu adica peste 30 de zile.
Multumesc

Un avocat a semnat un Contract de reprezentare juridică în anul 2011, în prezent s-a asociat în SCP, un alt avocat intrat în Barou în 2014, semnează o împuternicire avocatională pentru reprezentarea părții din contractul 2011, fără să existe depus la dosarul cauzei delegația de substituire sau un alt document din care să rezulte o reprezentare în contract....are calitatea de Reprezentant Legal avocatul aflat in barou din 2014..?