avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate magdaparvu

Activitate magdaparvu

Multumesc pentru raspuns. 3 ani din momentul in care am depus cererea (adica 2018) sau 3 ani de cand am primit adresa de plata (2024)? Suma nu e exagerata, dar 600 de lei in zilele noastre nu sunt totusi nimic. Si e vorba si de principiu aici. Mi se cere sa platesc ceva de care nu am beneficiat.

adriandimitriu a scris:

Datoria se prescrie în 3 ani dacă nu intervin evenimente de întrerupere a prescrierii. Cel mai simplu eveniment este trimiterea unei somații de plată. Plus că există și penalități. Dacă suma nu e exagerată eu aș plăti-o

Ok, i-am anuntat acum cand mi-au emis aviz de plata. Ce se poate face in momentul asta si in cat timp se prescrie aceasta datorie? Multumesc.

POPA GHEORGHE a scris:

Aveti voie sa va razganditi, dar sa anuntati pe cei care au emis autorizatia.

Deci in tara asta nu avem voie sa ne razgandim fara sa platim pentru asta...

adriandimitriu a scris:

punctul 4 se adreseaza ISC pentru a specifica ce se intampla cu banii.
pentru dvs se aplica punctele anterioare.
dupa cum puteti observa, in lege nu scrie nimic despre cei care se razgandesc

Multumesc pentru raspuns! Notificarea catre ISC a fost depusa in 2018 iar terenul a fost vandul in 2019. Primaria a fost anuntata de noul proprietar al terenului iar la ISC nu imi aduc aminte sa fi mers. In cat timp se prescrie aceasta datorie? Au trecut deja 6 ani de atunci.

POPA GHEORGHE a scris:

Inteleg ca ati anuntat ISC pentru demararea ctiei. Pentru ca nu ati inceput constructia si ati vandut terenul, ati anuntat primaria si ISC ?

Multumesc pentru raspuns! Notificarea catre ISC a fost depusa in 2018 iar terenul a fost vandul in 2019. Primaria a fost anuntata de noul proprietar al terenului iar la ISC nu imi aduc aminte sa fi mers. In cat timp se prescrie aceasta datorie? Au trecut deja 6 ani de atunci.
In anul 2018, am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa si ulterior am anuntat ISC pentru demararea constructiei. Ulterior planurile s-au schimbat, nu s-a mai inceput acea constructie si am si vandut terenul respectiv. Acum, 6 ani mai tarziu, am primit o notificare de la ISC conform careia potrivit articolului 43 din legea 10/1995 am obligatia sa platesc catre ei 50% din cota de 0.5%. In acest articol al legii, la punctul 4, scrie ca fonurile acestea vor fi folosite pentru indeplinirea atributiilor insa eu nu am beneficiat niciodata de aceste atributii, neincepand constructia. Intrebarea este daca am obligatia sa platesc aceasta suma si daca nu, care este calea de atac? Multumesc.
Cum pot ataca un proces verbal intocmit de un agent de Politie? Am discutat cu persoanele mentionate in acel proces verbal si ceea ce este scris nu e conform cu ce au declarat ele. Este admisibila o declaratie data in prezenta mea si/sau a unor martori sau trebuie sa dea o declaratie la Politie cu privire la ce au declarat ei de fapt pentru a putea face o plangere la adresa acelui agent de Politie?
Răspuns la discuția Litigiu intre vecini
Buna seara.
Multumesc pentru raspuns. Autorizatia de constructie este emisa pentru locuinta, imprejmuire si bransament inclusiv electric. Schimba asta raspunsul dumneavoastra?
Buna ziua.

In luna Octombrie 2017 am achizitionat un teren in comuna Corbeanca. In momentul vanzarii a fost refacut cadastrul iar la inceputul anului 2018 a fost facuta si intarusarea terenului. De atunci sunt in disputa cu un vecin pentru ca pe latura comuna, terenurile se suprapun pe toata lungimea si aproximativ 30 cm pe latime. Cel care a facut intarusarea mi-a spus ca este datorat faptului ca cele 2 cadastre sunt facute cu tehnologii diferite dar ca am meu, fiind mai recent, este facut dupa tehnologia curenta. Intre timp am obtinut autorizatia de constructie pentru casa si imprejmuire si doresc sa incep constructia gardului, insa vecinul ma ameninta cu litigiu.

Mentionez ca pe latura respectiva nu am gard nici eu si nici vecinul, iar planul casei mele nu este pe fasia aflata in disputa.
Intrebarea mea este daca poate fi suspendata autorizatia de constructie in cazul unui litigiu in aceasta speta.

Multumesc.