avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare de plata de la ISC pentru o constructie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare de plata de la ISC pentru o constructie neinceputa

In anul 2018, am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa si ulterior am anuntat ISC pentru demararea constructiei. Ulterior planurile s-au schimbat, nu s-a mai inceput acea constructie si am si vandut terenul respectiv. Acum, 6 ani mai tarziu, am primit o notificare de la ISC conform careia potrivit articolului 43 din legea 10/1995 am obligatia sa platesc catre ei 50% din cota de 0.5%. In acest articol al legii, la punctul 4, scrie ca fonurile acestea vor fi folosite pentru indeplinirea atributiilor insa eu nu am beneficiat niciodata de aceste atributii, neincepand constructia. Intrebarea este daca am obligatia sa platesc aceasta suma si daca nu, care este calea de atac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:23, 29 Noiembrie 2024
Inteleg ca ati anuntat ISC pentru demararea ctiei. Pentru ca nu ati inceput constructia si ati vandut terenul, ati anuntat primaria si ISC ?
punctul 4 se adreseaza ISC pentru a specifica ce se intampla cu banii.
pentru dvs se aplica punctele anterioare.
dupa cum puteti observa, in lege nu scrie nimic despre cei care se razgandesc
Multumesc pentru raspuns! Notificarea catre ISC a fost depusa in 2018 iar terenul a fost vandul in 2019. Primaria a fost anuntata de noul proprietar al terenului iar la ISC nu imi aduc aminte sa fi mers. In cat timp se prescrie aceasta datorie? Au trecut deja 6 ani de atunci.
Multumesc pentru raspuns! Notificarea catre ISC a fost depusa in 2018 iar terenul a fost vandul in 2019. Primaria a fost anuntata de noul proprietar al terenului iar la ISC nu imi aduc aminte sa fi mers. In cat timp se prescrie aceasta datorie? Au trecut deja 6 ani de atunci.

POPA GHEORGHE a scris:

Inteleg ca ati anuntat ISC pentru demararea ctiei. Pentru ca nu ati inceput constructia si ati vandut terenul, ati anuntat primaria si ISC ?

Deci in tara asta nu avem voie sa ne razgandim fara sa platim pentru asta...

adriandimitriu a scris:

punctul 4 se adreseaza ISC pentru a specifica ce se intampla cu banii.
pentru dvs se aplica punctele anterioare.
dupa cum puteti observa, in lege nu scrie nimic despre cei care se razgandesc

Alte discuții în legătură

Plata taxe catre isc uxerolf uxerolf Am finalizat o constructie in 2011 iar acum in 2015 am primit o instiintare de la ISC ca trebuie sa fac dovada platilor a 01,%, respectiv 0,7% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Inspectorat stat in constructii irimiadana irimiadana am construit o casa in 2013. ca sa fac doc cadastrala imi tb de la ISC dovada achitarii un taxe. in autoriz de construire scrie intradevar ca tb sa anunt ISC ... (vezi toată discuția)
Neanuntarea finalizarii lucrarilor de constructie adriana.dobrea adriana.dobrea Am construit o casa in 2008 cu autorizatie de constructie din 2008 si proces verbal de receptie a lucrarilor din 2012 semnat de primarie, diriginte santier, ... (vezi toată discuția)