avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Neanuntarea finalizarii lucrarilor de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Neanuntarea finalizarii lucrarilor de constructie

Am construit o casa in 2008 cu autorizatie de constructie din 2008 si proces verbal de receptie a lucrarilor din 2012 semnat de primarie, diriginte santier, proiectant si constructor. Am anuntat inceperea lucrarilor la Inspectoratul de stat in constructii si am achitat cota de 0,1% insa nu am anuntat incheierea lucrarilor si nu am mai platit altceva. Acum, pentru emiterea unui certificat de edificare necesar intabularii, primaria imi cere o adeverinta de la ISC. Am fost la ISC, dansii mi-au calculat cotele de plata restanta plus peste 2900 lei penalitati.
Cf deciziei ICCJ nr 8/2018 (19 feb), cotele respective reprezinta creante fiscale, iar creantele fiscale se supun termenului de prescriere de 5 ani. Eu inteleg de aici ca nu mai datorez nimic ISC iar dansii ar trebui sa imi emita o adeverinta in acest sens, nu sa ma puna sa platesc cote si penalitati ce depasesc cuantumul cotelor. Care este realitatea?

Alte discuții în legătură

Am o nelămurire. la construirea unei case în regie proprie ... MariusValentin MariusValentin Am o nelămurire. La construirea unei case în regie proprie există obligatia de întocmire a cărții tehnice ? Si daca da ce ar trebui sa cuprindă ... (vezi toată discuția)
Inspectorat stat in constructii irimiadana irimiadana am construit o casa in 2013. ca sa fac doc cadastrala imi tb de la ISC dovada achitarii un taxe. in autoriz de construire scrie intradevar ca tb sa anunt ISC ... (vezi toată discuția)
Modificare suprafata desfasurata casa in urma finalizarii receptiei Liviua88 Liviua88 In urma incercarii de a intabula casa, cei de la OCPI mi-au dat o nota de completare in care se spune ca suprafata din certificatul de edificare nu include si ... (vezi toată discuția)