Revin cu clarificari, practic pentru o perioada de timp bine stabilita, o persoana are doua activitati sau mai bine zis atributiile a doua fise de post ale caror activitate difera mult intre ele. As inclina sa cred ca presteaza doua activitati.
Multumesc pentru raspuns.
Imi este mai clar acum, sunt convins ca sunt in situatia in care mi se modifica radical felul muncii.
Ideea ar fi urmatoarea:
este alta activitate, necesita alte cerinte de autorizare, alta banda salariala, alte riscuri si alte conditii de studii pentru incadrarea pe post.
Am intrebat alti colegi si am aflat un lucru interesant si anume:
Au semnat un act aditional la fisa postului sau CIM (nu sunt sigur) in care se precizeaza ca pe o perioada de timp (de exemplu 1 luna) specificata clar in document, preiau pe langa activitatea de baza si o alta activitate a unui coleg aflat in concediu de odihna, iar acest act aditional face trimitere la fisa postului persoanei pe care o inlocuieste.
Este OK aceasta abordare? este cat de cat legala?
Buna ziua.
Imi desfasor activitatea intr-o companie multinationala in baza unui CIM si a unei fise de post, avand functia de manager de lucrari, pana cum totul a fost OK. Un coleg din alt departament a suferit o operatie si urmeaza sa lipseasca o vreme (6 luni sau mai mult sau sa nu mai revina la munca). Sunt fortat sa preiau activitatea lui desi nu imi doresc asta, motivat de faptul ca este o activitate periculoasa pentru care nu prea detin abilitatile tehnice necesare si programul de lucru este infernal.
Ideea este ca inteleg situatia grea o companiei sunt dispus sa ajut cumva dar nu vreau sa raman pe acest post pentru ca pe termen lung nu pot face fata.
Doresc sa ma sfatuiti sa gasesc o modalitate legala si corecta prin care sa evit sa raman pe termen nelimitat in noul post. Cele doua activitati difera foarte mult si sunt incadrate in benzi salariale diferite.
Exista varianta ca fisa postului sa fie modificata si sa am atributiile ambelor locuri de munca ceea ce ar fi un cosmar pe termen nelimitat, trebuie sa imi dau demisia.
O alta varianta ar fi ca sa mi se propuna o anexa la fisa postului actuala in care sa se precizeze ca-l inlocuiesc pe o perioada determinata de timp ( 3- max 6 luni) si am atributiile din fisa postului noului loc de munca. Daca exista o varianta mai buna va rog sa ma ajutati sa stiu cum pun problema. Ar mai fi si faptul ca mi se schimba radical felul muncii, si ar fi in discutie si modificarea CIM daca este cazul.
Multumesc frumos.
Buna ziua,
as dori sa acord un imprumut in euro pentru o perioada de un an (nu foarte mare, pana in 4000 euro) unei rude care m-a ajutat in trecut cu diferite ocazii. Nu am nici-o pretentie la dobanda, doar sa am certitudinea ca-i primesc inapoi, persoana are si o afacere care nu stiu cat de bine merge.
Puteti sa ma indrumati cum sa o fac in mod legal si fara sa am dureri de cap mai tarziu?
Multumesc.
Multumesc frumos de raspuns, toate cele bune.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati, fratele meu se afla in proces civil cu o alta ruda a noastra (fratele mamei noastre) legat de o mostenire a mamei noastre decedata de 10 ani.
Cum pretentiile fratelui meu sunt exagerate si fara nicio legatura cu realitatea si bunul simt, eu nu am fost la proces si nu am luat legatura cu niciun avocat sa ma reprezinte. Precizez ca am primit acasa de la tribunal toate documentele legate de proces, termene, etc etc.
Am aflat fara sa vrea ca avocatul fratelui meu a declarat in instanta ca ma reprezinta si pe mine, desi nu este adevarat, nu exista nicio dovada in acest sens. Cum sansele de a pierde procesul sunt maxime ma gandesc sa nu imi vina ceva de plata nu stau cu banii deloc bine, am pensie mica. Ce pot face?
Sa ma adresez instantei cu o declaratie in care sa precizez ca avocatul fratelui meu nu ma reprezinta si nu am nicio pretentie in acest proces. Sa-l reclam? Unde pot face asta?
Multumesc.
Multumesc frumos, ati reusit sa ma lamuriti...Va doresc toate cele bune.
Multumesc,
ar fi o problema aici, pentru mine terenul are categoria de folosinta teren arabil. Pentru reclamat se incadreaza in categoria de curti constructii (de vreme ce a construit pe terenul meu).
Ca si suprafata, vorbim de aprox 20 metri patrati, valoare de impozitare nu este mare, este teren arabil situat in intravilan si se foloseste ca atare.
As mai avea o rugaminte:
Daca in urma expertizei se constata ca a fost incalcat dreptul de proprietate, iar paratul sustine cu martori ca nu este asa (clar vorbim de marturie falsa aici) ce primeaza in hotararea instantei ? martorii sau expertiza cadastrala?
Am citit cate ceva legat de actiunea in granituire. In cazul meu, nu stiu daca este cea mai potrivita. Detin acest teren intabulat din 2008, cu limite cadastrale marcate in teren. Individul a scos bornele cadastrale si le-a mutat 2,5 metri in gradina mea pe toata lungimea hotarului, dupa care a construit un gard si a plantat pomi. Mai mult de atat a construit si o fosa improvizata pe terenul meu. Situatia este extrem de neplacuta pentru mine. Nu cred ca pot gasi martori sa sustina varianta mea, Am de la primarie un PV de delimitare prin care se certifica ca vecinul a incalcat proprietatea mea. Vreau sa scap de fosa si sa restabilesc limitele proprietatii asa cum au fost in momentul cumpararii. Cred ca este mai mult decat o granituire aici. Nici cu fondurile nu stau bine deloc.