avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate laurcrv

Activitate laurcrv

Restituire burse de la facultate in caz de retragere de la facultate/exmatriculare.

Salut, sunt la taxa la ase anul 1, n-am mai vrut sa continui facultatea si n-am mai platit taxa pentru semestrul 2, iar intr-o luna voi fi exmatriculat automat. Am zis sa fac eu cerere si sa grabesc procesul si am fost informat de la resurse publice ca va trebui sa restitui toata bursa incasata de pe semestrul 1.

Am citit metodologia burselor si intr-adever scrie acest lucru acolo, INSA in contractul de studii pe care l-am semnat nu se pomeneste asa ceva, iar cand am optat pentru bursa nu am semnat nimic, si nici nu mi-a fost adusa la cunostinta vreo metodologie, am fost apelat informal si mi-au spus sa trimit tot un email informal cu datele personale pentru facultate daca vreau bursa pt ca ma incradram. Legat de bursa am declarat prin semnatura doar faptul ca n-am mai beneficiat in anii anteriori de asa ceva.

Ma intrebam ce se poate intampla daca nu o platesc. Nu am depus niciun dosar fizic la ei, doar online deci nu am grija diplomelor si nici nu ma gandesc sa mai ma inscriu la alta facultate vreodata.

Bursa este de perfomanta (am avut nota de admitere foarte mare).

Mai este si problema ca de fapt eu trebuia sa fiu la buget, am mai urmat o facultate in trecut (academie) pe care n-am terminat-o, dar ale carei costuri aferente le-am achitat la demisie, deci conform legii aveam dreptul la buget la ASE, dar la admiterea online la ASE nu puteai sa selectezi optiunile de asa natura in cat sa spui asta din cauza formularului de admitere incomplet (nu prevedea astfel de situatii, chiar si cel de la comisie a spus ca nu s-a intalnit cu asa ceva in 10 ani de cand e acolo). Relevanta prea mare nu are cred decat ca 25 de mil pe taxa nu trebuia sa-i platesc oricum.

Eu o sa-i las sa ma exmatriculeze, la ce sa ma astept? Si ce document oficial trebuie sa primesc care ma obliga sa platesc. Iar daca voi fi dat in judecata, merita dat curs unui astfel de proces sau mai bine platesc? Sunt taxele de judecata sume exorbidante?

si aparent ai nevoie si la varianta a 2-a de cod eori nu? ca sa completezi formularul, ce prostie, cum ai facut rost de cod?
fix acum 10 minute am descoperit ca sunt atasate in email, ms mult totusi. Apropo, trebuie toate trimite in reply la acel email, dar din cate am citit trebuie sa ai si imputernicirea reprezentare in vama trasa la xerox ca sa i-o dai curierului cand vine coletul la usa?
Salut, am comandat din China o pereche de adidasi prin agentul de curierat Superbuy si am declarat valoare 16$, ieri am primit mesaj de la DHL sa trimit CNPul la un email, iar astazi am primit email de la DHL cum ca trebuie sa platesc alte taxe vamale si pentru pachetele din afara EU iti trebuie documente suplimentare.
varianta 1. Dvs platiti datoria vamala direct in contul de Trezorerie al Vamii
In aceasta varianta, va rugam sa ne furnizati:
Dovada de plata a marfii si a transportului la extern.
(Paypal, western union, extras de cont, aliexpress sau un print screen dupa site-ul de achizitie cu valoarea produsului)
Traducerea facturii corecte si valoarea transportului.
Declaratia pe propria raspundere din atasament completata si semnata.
Copie cod EORI si CI/Buletin.
Formularul "Imputernicire reprezentare in vama" completat, semnat si trimis in ORIGINAL in atentia agentului de import.

varianta 2. DHL plateste datoria vamala in numele dvs., urmand ca dvs. sa platiti direct catre DHL

In aceasta varianta, va rugam sa ne furnizati:
Dovada de plata a marfii si a transportului la extern.(Paypal, western union, extras de cont, aliexpress sau un print screen dupa site-ul de achizitie cu valoarea produsului)
Traducerea facturii corecte si valoarea transportului.
Declaratia pe propria raspundere din atasament completata si semnata.
Formularul "Imputernicire reprezentare in vama" completat, semnat si trimis in ORIGINAL in atentia agentului de import

Nu stiu ce sa fac, deja am platit o gramada la transport cu DHL, nu m ar deranja sa platesc alta taxa de 99 de lei macar sa se termine toata prostia asta dar nu stiu cum si trebuie sa trimit si celalalte acte si documente care habar nu am ce sunt, credeti ca ar trebui sa trimit pachetul inapoi si sa il retrimit cu o firma ca SF express care nu cere toate taxele si prostiile astea? As mai plati 1 mil la transport cu ei dar va mai dura inca 2-3 sapt. Si stiti cumva daca trebuie sa platesc alti bani pentru ca DHL sa trimita pachetul inapoi la expeditor? Multumesc.
M am invatat minte sa nu mai folosesc dhl
ps: scuzati categoria (probabil) gresita