avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Probleme transport cu dhl din China
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Probleme transport cu dhl din China

Salut, am comandat din China o pereche de adidasi prin agentul de curierat Superbuy si am declarat valoare 16$, ieri am primit mesaj de la DHL sa trimit CNPul la un email, iar astazi am primit email de la DHL cum ca trebuie sa platesc alte taxe vamale si pentru pachetele din afara EU iti trebuie documente suplimentare.
varianta 1. Dvs platiti datoria vamala direct in contul de Trezorerie al Vamii
In aceasta varianta, va rugam sa ne furnizati:
Dovada de plata a marfii si a transportului la extern.
(Paypal, western union, extras de cont, aliexpress sau un print screen dupa site-ul de achizitie cu valoarea produsului)
Traducerea facturii corecte si valoarea transportului.
Declaratia pe propria raspundere din atasament completata si semnata.
Copie cod EORI si CI/Buletin.
Formularul "Imputernicire reprezentare in vama" completat, semnat si trimis in ORIGINAL in atentia agentului de import.

varianta 2. DHL plateste datoria vamala in numele dvs., urmand ca dvs. sa platiti direct catre DHL


In aceasta varianta, va rugam sa ne furnizati:
Dovada de plata a marfii si a transportului la extern.(Paypal, western union, extras de cont, aliexpress sau un print screen dupa site-ul de achizitie cu valoarea produsului)
Traducerea facturii corecte si valoarea transportului.
Declaratia pe propria raspundere din atasament completata si semnata.
Formularul "Imputernicire reprezentare in vama" completat, semnat si trimis in ORIGINAL in atentia agentului de import

Nu stiu ce sa fac, deja am platit o gramada la transport cu DHL, nu m ar deranja sa platesc alta taxa de 99 de lei macar sa se termine toata prostia asta dar nu stiu cum si trebuie sa trimit si celalalte acte si documente care habar nu am ce sunt, credeti ca ar trebui sa trimit pachetul inapoi si sa il retrimit cu o firma ca SF express care nu cere toate taxele si prostiile astea? As mai plati 1 mil la transport cu ei dar va mai dura inca 2-3 sapt. Si stiti cumva daca trebuie sa platesc alti bani pentru ca DHL sa trimita pachetul inapoi la expeditor? Multumesc.
M am invatat minte sa nu mai folosesc dhl
ps: scuzati categoria (probabil) gresita
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: laurcrv , utilizator 12:07, 10 August 2018
Am aceasi problema si am reusit sa fac rost de codul EORI iar celelalte sunt atasate in email ca nici eu nu le vedeam ( jos de tot )
fix acum 10 minute am descoperit ca sunt atasate in email, ms mult totusi. Apropo, trebuie toate trimite in reply la acel email, dar din cate am citit trebuie sa ai si imputernicirea reprezentare in vama trasa la xerox ca sa i-o dai curierului cand vine coletul la usa?
si aparent ai nevoie si la varianta a 2-a de cod eori nu? ca sa completezi formularul, ce prostie, cum ai facut rost de cod?
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
laurcrv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dhl nu vor sa mai dea retur coletul Ivanka88 Ivanka88 Buna ziua am si eu o problema cu DHL am comandat un colet in valoare de 1225 lei din UK am facut nr EORI singura dupa un chin am vrut sa platesc taxele ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto inmatriculat ro pentru export alpyne alpyne scurt istoric.am un auto sa zicem si gasesc client pe net la un pret bun.masina are toate actele in regula,inscrisa pe Romania cu absolut toate taxele ... (vezi toată discuția)
Probleme transport colet cu dhl din china mariuss_red mariuss_red Am un colet de 7 zile in vama trimis din china cu DHL in valoare de 146,19 euro. Cei de la DHL imi cer factura de la vanzator in care sa apara cat a costat ... (vezi toată discuția)