avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1552 soluții astăzi
Forum Activitate DUMITRACHE AUREL

Activitate DUMITRACHE AUREL

Bună ziua! Fratele bunicului meu (pe linie materna) a decedat. As dori sa știu ce grad de rudenie am eu. Multumesc!
Dar asta tot discriminare se cheamă! Obiectul de activitate al firmelor de ride sharing și al celor de taxi este de transport persoane, toți plătim taxe si avem aceleasi obligatii si ar trebui sa avem si aceleasi drepturi. Avantaj ar fi și pt. clienti și pentru șoferi și pentru traficul infernal din București unde numai Uber are cca 10.000 de colaboratori, plus Bolt, câți or fi, care ar putea degreva traficul mergând pe liniile de autobuz.

latka a scris:

Taximetristii beneficiaza de prevederile art. 20 alin 5 din legea 38/2003, care le permite sa circule pe o astfel de bandă.
Cei care fac ridesharing nu au o asemenea prevedere favorabilă, a fost una acum vreo 2 ani, dar a fost respinsă în parlament.


Acum câteva zile am fost amendat de un polițist rutier pt. ca am mers pe banda de autobuz din direcția Piata Presei în direcția Arcul de Triumf. În fata mea era un autobuz urmat de un Taxi, care nu a fost oprit și amendat. Polițistul mi-a spus ca Uber face transport alternativ și trebuie schimbata legea ca sa avem aceleași drepturi ca taximetriștii, ca și cum nu facem amândoi transport de persoane. Asta nu este discriminare?
Să înțeleg că legal, tatăl meu nu avea jumătate din cota soției, ca sa intre la succesiune și sotia lui nu avea obligația legală sa declare cota de 50% din firma sa intre la succesiune?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sa stiti ca va trebui sa dovediti reaua-credinta deoarece nu se prezuma.
Este greu de spus ce va iesi la proces intrucat depinde si de ceea ce va rezulta din probe.
Adica nu este genul de proces pe care este suficient doar sa il deschideti si sa il castigati...

In practica exista multe cazuri in care se dezbate mostenirea numai pe o parte din bunuri si nu pe toate.

art. 703 C civ. 1864 - art. 1124

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Notiunea de rea-credinta se va aprecia de instanta de judecata.
Va trebui dovedit ca a ascuns...cu rea-credinta...

Este bine sa stiti ca exista posibilitatea de a se dezbate succesiunea si numai pe o parte din intreaga masa succesorala.

Daca nu va intelegeti si veti ajunge la judecata veti putea cere ceea ce doriti...dar va trebui dovedit...

Va multumesc pentru raspuns, eu m-am documentat si am citit undeva ca in aceasta situatie cel care nu declara cu "rea credinta" pierde dreptul la toata cota lui si in acesta situatie eu si nepotul meu ar trebui sa intram in posesia a 50%( adica toata cota ei), nu stiu cum o sa reactioneze notarul, avand in vedere ca este finul ei!
Buna ziua!
Ma numesc Dumitrache Aurel si supun atentiei dvs. urmatoarea speta:
La dezbaterea succesiunii, in urma decesului tatalui meu (decedat la data de 26.02.2016) am fost 3 mostenitori, cea de-a doua sotie, eu si fiul fratelui meu (decedat). Eu si nepotul meu stiam ca exista numai o garsoniera si 2 locuri de veci care urmeaza sa fie introduse in succesiune, si am mentionat in declaratiile date la notar aceste bunuri.
Dupa ce s-a incheiat procedura, avand cota de 3/18, am facut cercetari la banci si la Oficiul National al Registrului Comertului si am descoperit ca cea de-a doua sotie a tatalui meu (cu rea credinta) nu a declarat cota de 50% pe care o detine la 2 firme (infiintate in anul 2008, cand tatal meu era in viata) care functioneaza cu succes si in prezent. Pe data de 08.08.2018 cu ocazia vanzarii garsonierei am deschis discutia cu privire la firme iar sotia tatalui meu ne-a spus ca ea nu este obligata de lege sa declare cotele detinute in cele 2 firme la notar in vederea unui supliment la succesiune si nici nu are de gand sa faca acest lucru.
Va rog sa ne sfatuiti ce avem de facut in aceasta situatie!
Cu stima!