avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate dan.p_2018

Activitate dan.p_2018

Dar conform legii:

Art. 40. - Jurisprudență, Reviste (1)
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.

Inteleg ca nu se poate schimba statutul unui spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuita, decat cu acordul vecinilor si al asociatiei. Exista si o alta cale prin care poate obtine schimbarea?
Multumesc pentru raspuns.
Cand spuneti "trebuie sa va ceara acceptu" va referiti doar la locatarii care sunt in vecinatatea terasei, sau e vorba de 100% din locatarii blocului?
Multumesc pentru raspuns.
Am cumparat practic de la dezvoltator, constructorul probabil era alta firma.
Dar intr-un bloc anumite spatii sunt comune, acoperisul/terasa blocului, subsolul, casa scarii.
Salutare,

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou la ultimul etaj, deasupra fiind o terasa necirculabila. Constructorul blocului detine terasa in mod privat (fara acordul/vanzarea terasei de catre asociatiei de proprietari), recent doreste sa schimbe statutul terasei in terasa circulabila.
Intrebare:
1. cum se poate ca, constructorul sa aiba in proprietate privata terasa, daca acesta e spatiu comun al tuturor locatarilor?
2. ce drepturi are de a schimba statutul terasei din necirculabila in circulabila?
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc nou construit (terasa acoperis in garantie) si la fiecare ploaie mai abundenta am infiltratii de apa in tavan,
Am contactat constructorul de nenumarate ori (de mai bine de jumatate de an) dar continua sa amane reparatia din diferite motive.
Cum ar trebui sa procedez in cazul acesta astfel incat constructorul sa remedieze problema in cel mai scurt timp. (prin protectia consumatorului, asociatia de locatari, instanta)
Multumesc,