Am vizionat discutiile anterior dar nu se potrivesc pe situatia mea . Eu folosesc aceleasi materiale si ii dau aceeiasi forma , dar sunt nevoie sa inlatur fundatia veche ,si sa o refac pentru ca nu mai prezinta rezistenta . Daca gardul a avut fundatie anterior de beton turnata dar nu mai prezinta rezistenta si stabilitate , teoretic eu nu modific nici forma nici materialele deci de ce as avea nevoie de autorizatie de constructie ?
Buna ziua , cand este necesara autorizatia daca doresc sa renovez un gard existent ? Mentionez ca gardul are fundatie betonata si este din lemn . Eu doresc sa torn din nou fundatia pentru ca e subreda si s-a lasat pe o parte terenul fiind in panta , fara sa schimb forma , materialele din care este construit .
Buna ziua , ma confrunt cu urmatoarea situatie : s-au facut renovari pe strada , mai exact s-au pus virole , s-au cimentat santuri , modernizari . In acest proces , casa mea fiind pe teren inclinat , au fost nevoiti sa darame podul de acces in curte si au turnat alt pod . Problema este ca l-au facut prost , au schimbat inclinatia si eu nu mai am acces cu masina in curte , am ramas cu ea suspendata . Unde pot face plangere si cine ar trebui sa suporte reparatia/modificarea podului ?
Buna ziua, conform Legii 241/2006 , art 31 , alin 14 actualizata (eu nu am gasit acest alineat la nici o varianta din legile actualizate ) , poti lua amenda daca nu esti legat la canalizare sau nu detii sistem modern de epurare a apei menajere? Mentionez ca exista canalizare local dar jumatate din locuintele de pe strada sunt sub nivelul acesteia si nu te poti racorda. Nu mi se pare legal sa platesti canalizare daca nu beneficiezi de aceasta sau sa fii amendat din acelasi motiv ,
Ce poti face dpdv legal?
Buna ziua , va rog lamuriri cum este mai bine ca PFA cu norma de venit sau SRL in situatia in care ai 3 angajati (domeniul constructii ). De asemenea ce obligatii are fiecare referitor la SSM , PSI , medicina muncii , etc.
Buna ziua, pentru un micro srl fara angajati exista obligatii pe partea de SSM si PSI ( serviciile se vor presta la sediul clientului nu la sediul social ). In legatura cu CASS platit la dividende asociatul este asigurat medical si pe ce perioada ?