Unchiul meu a decedat acum 9 ani. Acesta a deținut un apartament ce a fost achiziționat fiind căsătorit, in 1983. In 1986, soția lui a introdus acțiune de divorț si partaj iar la partaj a renunțat voluntar pentru ca unchiul meu a despăgubit-o cu o jumătate din contravaloarea apartamentului (in prezenta a doi martori care au decedat intre timp).
In 2011, am luat legătura cu fosta soție telefonic si i-am solicitat sa meargă la notar sa-mi dea o declarație ca nu mai are nici o pretenție asupra patrimoniului unchiului meu întrucât a fost despăgubită. M-am deplasat la domiciliul acesteia unde am găsit-o pe fiica ei, in prezenta căreia am vorbit la telefon cu fosta soție a unchiului ce nu a fost acasă in perioada respectiva. De comun acord i-am lăsat nepoatei acesteia o suma de bani pentru redactarea declarației, ca nu are pretenții, la notar si înaintarea ei către adresa mea. Ulterior am luat legătura telefonic cu fosta soție care mi-a comunicat ca nu vrea sa mai îmi trimită declarația si ca nu are nici o pretenție.
Intenționând sa deschid succesiunea in 2021, am constatat ca in cartea funciara este menționat căsătorit la numele unchiului meu. In 2014, fosta soție a decedat, in viată rămânând fiica ei. Întrucât nu găsesc înțelegere la aceasta, care este modalitatea legala privind dezbaterea taxei de succesiune si ce trebuie sa fac?
La firma la care eu lucrez, dezvoltam software la comanda pentru clienti din UE dar si din afara UE. Facturarea se face in anumite situatii cu numele angajatului pe factura (motivele fiind diverse spre ex, clientul a cerut asta pentru ca a ales sa lucreze cu angajatul x la rata de y euro, sau pentru ca transmitem time sheets cu numele angajatului, activitatea si numarul de ore lucrate). Datele sunt minimizate, adica nu includ decat numele care in multe cazuri este trecut si pe contractul cu clientul.
Întrebarea este, daca încălcam prevederile GDPR privind numele angajatului pe factura? Conform GDPR Art. 5 lic. c, datele respecta principiul minimizarii . In acesta ecuatie avem baza legala oferita de contractul de munca, contractul cu clientul, motivatia (in vederea indeplinirii obligatiilor contactuale).
Care este legatura dintre un contract de munca si/sau contact cu furnizorii si termenul baza legala. Poate fi considerat contractul de munca, baza legala?
In cadrul legislatiei privind protectia datelor, contractul este o baza legala? Astfel angajatorul nu este obligat sa obtina consimtamantul pentru procesarea datelor angajatului.?